Roma - orasul celor 7 coline

Data de plecare:

15.10.2017

Oras plecare:

Timişoara

Tara:

Italia

Roma

Roma

Tip transport:

autocar

Detalii

Subiecte ale nenumarate piese de teatru si filme cu caracter istoric, povestile care se leaga de Roma au patruns in adancurile culturii occidentale. De la Vatican pana Colosseum, istoria de secole a Romei si semnificatia culturala a acestui oras este evidentiata de fiecare monument si palat. Vazand Roma asa cum este ea astazi, iti este greu sa-ti imaginezi ca aceasta metropola intinsa a fost initial o mica asezare de pastori si fermieri, in apropierea fluviului Tibru, pe colina Palatin. Se spune ca Palatin este locul in care Romulus a fondat orasul si unde Augustus, primul imparat roman si-a construit casa. Vechiul oras ocupa sase alte coline (Quirinal, Viminal, Esquilin, Caelius, Aventin si Capitoliu), desi orasul din zilele noastre s-a extins departe de aceste hotare.

ZIUA 1. Plecare din Timisoara cu autocar omologat curse externe. Tranzitarea Ungariei –Austriei -Italiei . Sosire in Trieste , un oras din nord-estul Italiei, capitala regiunii Friuli-Venezia Giulia. Cunoscut si ca „perla Adriaticii”, orasul este mic si neobisnuit, cu influente din toate partile lumii. Adapostit intre muntii Carso si mare, este capitala operetelor si a „bella vita”.Cazare in Trieste , hotel de 3* .
ZIUA 2. Mic dejun. Tur panoramic Trieste, plecare spre Florenta, orasul Renasterii italiene. In Florenta se viziteaza Biserica Santa Croce, locul in care sunt inmormantati cativa din marii oameni de cultura ai Italiei: Machiavelli, Michelangelo, Ugo, Foscolo, Marconi, Gallileo Gallilei si altii. Aici pot fi admirate picturile lui Giotto si Crucifixul lui Cimabue, precum si ceramica lui Lucca della Robbia. Turul continua cu Piazza della Signoria, locul in care Neptun din mijlocul fantanii sale si Cosimo I de Medici de pe calul sau strajuiesc Palazzo Vecchio si Loggia dei Lanzi. De aici se ajunge repede la Domul din Florenta (Catedrala Santa Maria del Fiore), cu a sa cupola construita de Bruneleschi si pictata de Vasari. Campanilla care se inalta in apropiere e opera lui Giotto, iar Portile Orientale ale Baptiseriului sunt atribuite lui Ghilberti.Cazare la hotel 3* in Florenta.
ZIUA 3. Mic dejun. Plecam pe traseul  Ponte Vecchio spre Palatul Pitti, ultima resedinta a familiei Medici. In continuare, timp liber pentru vizite la biserica Santa Maria Novella, Galeria Academiei, Galeriile Uffizi, Gradinile Boboli, Mormintele familiei MedicPlecare spre Pisa. Vizita pe “Campo dei Miracoli” – locul unde se afla Turnul Inclinat, Catedrala si Baptiseriul. Continuarea traseului spre Roma,. Cazare la hotel 3*  Roma.
ZIUA 4 . Mic dejun. Tur de oras “Roma antica”: Forumul Roman, Colosseumul(intrarea se achita din tara ), Arcurile de Triumf, Calea Sacra, Basilica lui Maxentiu si Constantin, Capitoliul, Forumul si Columna lui Traian. Traseul continua prin Piata Venetia cu monumentul Vittoriano - simbol al unitatii  Italiei moderne, Piata Navona, Piata Spaniei, Fontana di Trevi - cel mai frumos monument baroc al Romei, Panteonul. Dupa-masa, timp liber in Roma. Cazare Roma , hotel 3*
ZIUA 5. Mic dejun. Dimineata, vizitam Statul Vatican, teritoriu de 44 ha, cel mai mic stat din lume. Avand ca suveran pe Papa, el are propriul drapel, bate propria moneda, emite propriile timbre iar garzile sunt inca imbracate in pitoreasca uniforma conceputa de Michelangelo. Muzeul Vatican adaposteste capodopere grecesti si romane: Venus din Cnide, Grupul Laocoon, Apollon din Belvedere, salile Raphael si celebra Capela Sixtina cu bolta decorata de Michelangelo. Vizitam Catedrala San Pietro din piata cu acelasi nume, Bazilica ridicata de Constantin pe locul unde Apostolul Pavel a fost depus dupa martiriul sau din Circul lui Nero. Prima capela la dreapta adaposteste Pieta, extraordinara opera din tinerete a lui Michelangelo, iar deasupra mormantului Sf. Petru, Bernin a conceput gigantul Baldachin, inalt de 29 m. Dupa-masa, timp liber pentru descoperirea “Romei artistice”: Fontana di Trevi, Piata Spaniei, Piata Poporului. Cazare hotel 3*in Roma.
ZIUA 6.  Mic dejun,vizitam  Piaza di Spania si Villa Borgheze si eventual o dupa-amiza de shopping la Outlet Castel Romano, cazare hotel Roma
ZIUA7.Mic dejun, transfer aeroport pentru cei care sunt cu avionul, plecare spre Ravenna.Programul prevede o scurta oprire la Assisi, orasul Sfantului Francisc (intemeietorul Ordinului Franciscan), unde vom vizita biserica ce-i poarta numele. Popas la San Marino, (in functie de timpul dicponibil)unde turul se desfasoara in cetatea medievala de pe muntele Titano, locul in care libertatea a fost cel mai pretuit lucru de-a lungul secolelor. Cazare in hotel 3* in Ravenna.
ZIUA 8.   Mic dejun. Plecare spre Maribor. Un popas va fi facut in Ravenna, “orasul mozaicurilor”. In centrul orasului este Piazza del Popolo, o piata fermecatoare, inconjurata de cladiri istorice, inclusiv de primaria orasului construita initial ca un palat in seolul al XV-lea.Insa cele mai importante atractii turistice din Ravenna sunt mozaicurile si bisericile care le adapostesc.Cazare hotel 3* in Maribor 3* (de vizitat in functie de posibilitate ,Biserica Sfantului Ioan Botezatorul, Grad (Castelul), castelul a fost resedinta unor nobili provinciali de la sfarsitul Evului Mediu. Cladirea detine o scara somptuoasa, cu sculpturi din secolul al XVIII-lea si o sala decorata cu un tavan pictat si cu elemente din stuc, Slomskov trg (Slomsek Square, Kirchenplatz (Piata Bisericii), dupa Biserica Sfantului Ioan Botezatorul, Maribor Cathedral.)
ZIUA 9.  Mic dejun plecare spre Romania. Sosire  in tara in functie de formalitatile vamale.

Tarif

                    PRET: 480 EURO/pers/in TPL, 520 EURO/pers/in DBL

Pretul include

- 4 nopţi cazare cu mic dejun în  Roma hotel 3*
- 1 noapte cazare cu mic dejun in Trieste;
- 1 noapte cazare cu mic dejun in Florenta;
- 1 noapte cazare cu mic dejun in zona Ravenna;
- 1 noapte cazare cu mic dejun  in Maribor  
- transport cu autocarul omologat curse externe;
- tur de oras in Roma
- ghid specializat pe parcursul excursiei
- intrarile in orase 

Nu sunt incluse

- city tax, la receptia hotelului se achita cash o taxa de 1- 6 €/ noapte / pers.
- asigurarea medicala;
- supliment camera SGl – 190 eur Euro/pers;
- asigurarea storno
- asigurare daune  copii- 90 eur cu /persoana
- intrarea la Vatican – aproximativ 32 eur/pers- se achita din tara
- intrarea la Coloseum –aprox- 28 eur /pers

Înscrie-te acum!

Vă rugăm să completaţi toate câmpurile obligatorii!

Adresa de email pentru contact

Captcha image
In cazul in care nu se intelege textul, dati click pe imagine pentru a genera in mod dinamic alta.
** campurile marcate cu sunt obligatorii!

             Follow us! Connect with us to find best offers, content & competitions!         
AcasaDespre NoiAfiliaza-teTestimonialeContact
Newsletter
  Ultramarin SRL
  Str. Nicolae Paulescu, Nr.2
  (vis-a-vis de agentia CFR)
   

  0256-499706
  NUMAR DE URGENTA:
  0722467192
  Numar alternativ:
  0736405019

  Luni - Vineri: 9.00 - 18.00
  Sâmbata: închis
  Duminica: închis

  office@ultramarintm.ro
  Parteneri
  © ULTRAMARIN SRL. Toate drepturile rezervate.