Sarbatoarea naturii in “Poiana cu Narcise”& SINCA VECHE

Data de plecare:

19.05.2017

Oras plecare:

Timişoara

Tara:

România

Brasov

Tip transport:

autocar

Detalii

Istorie şi Mister la Sinca Veche

Legenda spune că atunci când vă aşezaţi sub turnul conic care comunică cu cerul şi vă doriţi ceva, cerinţa vi se va împlini dacă aveţi o inimă curată şi plină de credinţă. Mai întâi, este bine să vă opriţi la altarul mare unde, cu ochii îndreptaţi spre cer, puteţi să vă cereţi iertare pentru greşelile vieţii. Apoi treceţi în încăperea alăturată, la altarul mic şi cu sufletul curat, vă rugaţi la lumina lumânărilor. Aici se află un alt mister al locului: peretele altarului are inscripţionate un portret despre care se spune că este al Mântuitorului şi două simboluri care conferă unicitate acestui sălaş - o stea cu şase colţuri, hexagrama, cunoscută sub numele de Steaua lui David sau Pecetea lui Solomon şi cercul Yin-Yang, ambele fiind două simboluri ezoterice, cunoscute în toate şcolile de misterii. Care este mesajul adresat oamenilor? Că aceştia deţin atât energie Yin/feminină, cât şi energie Yang/masculină, iar acestea trebuie să se unească armonios prin iubire, pentru că doar prin uniunea contrariilor omenirea va deveni ceea ce se doreşte din înalt? De ce sunt alăturate aceste inscripţii aparţinând unor tradiţii atât de diferite? Acest chip este oare portretul primului "ursitor" al templului, primul preot, imaginea unui comandant extraterestru sau al Mântuitorului nostru, Domnul Iisus Hristos? "Nimeni nu a putut dezlega misterul. Nici măcar specialiştii care au venit aici nu au putut explica legătura dintre icoană şi cele două simboluri." povesteşte nea Chifer, ghidul locurilor, care e convins că e vorba de icoana Domnului Iisus.

   TIMISOARA  – FAGARAS – SINCA VECHE – OHABA –RASNOV  - SAMBATA DE SUS – TIMISOARA
 

Ziua  1: Plecare din pe traseul TIMISOARASIBIU – FAGARAS
Pe drum se viziteaza : Ruinele Manastirii Cistertiene Carta - Aici se pastreaza ruinele manastirii cisterciene, unul dintre cele mai vechi si importante monumente ale stiului gotic timpuriu din Transilvania. Cistercienii sunt un ordin calugaresc originar din Franta, si raspandit in mai multe tari.
-Vizitare Cetatea Fagarasului- Cetatea Făgăraş este al doilea cel mai frumos castel din lume, potrivit unui clasament realizat de Hopper, un site dedicat planificării călătoriilor, şi prezentat de publicaţia Huffington Post.
- cazare zona Fagaras .
 Ziua  2: mic dejun, vizitam  Poiana Narciselor- An de an, in Poiana Narciselor se organizeaza Festivalul Narciselor, o zi de sarbatoare mare pentru localnici. Festivalul de etnologie si folclor are loc la marea sarbatoare a Sfintilor Imparati Constantin si Elena, pe 21 mai, unde traditii transilvanene si preparate culinare pe masura pot fi admirate si gustate in cadrul evenimentului. Tinerii din Valea Homorodului, imbracati in port popular, se indreapta spre aceasta poiana pentru a participa la traditionalele intreceri cu tinerii din satele si judetele invecinate.
- Moara de apa Ohaba- In satul Ohaba gasim cea mai veche moara cu apa din Fagaras datand din 1873 care functioneaza si acum
-Sinca veche -Templul Dorintelor- locul magic din Transilvania , o poarta catre alte lumi
-  cazare zona  Rasnov
Ziua 3 : mic dejun , vizita la  cetatea Rasnov, plecare spre Manastirea Sambata de Sus , vizitare  manastire , plecare spre Timisoara
 
 

Servicii

Mancare: Alimentatia este foarte importanta pe munte, de aceea dati o atentie deosebita acestui aspect si aveti de grija ce mancati si in ce cantatitati. Mesele de dimineata se vor servi la cabane sau pensiuni, in functie de program. Mesele de pranz au in componenta sandwisch-uri, pe care vi le pregatiti fiecare, mai ales in zilele de drumetie. Sa aveti cu voi produse dulci si energizante gen batoane cu ciocolata. Mesele de seara se vor servi la cabane/pensiuni. Va rugam ca in situatia in care sunteti vegetarieni sau aveti o anumita dieta sa aveti la d-voastra o cantitate de alimente. Este posibil ca in locurile izolate in care servim masa sa nu vi se poata asigura feluri de mancare care sa se incadreze in dieta. Nu intra in responsabilitatea ghidului si nici a agentiei rezolvarea unor astfel de situatii.

Surse de apa: In general apa de izvor din muntii Romaniei este potabila, dar asa cum recomandam este bine sa aveti cu dvs apa sau pastile de curatare/dezinfectare a apei, pentru a evita orice neplaceri.

Vremea: Uneori din cauza conditiilor meteorologice, si pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar ghidul va fi cel care va lua hotararea finala.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
–   rucsac dimensionat la drumetia la care participati
–   bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna.
–   daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
–   imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
–   bete de drumetie, sau bete de schi, sint recomandate in mod special, mai ales pentru portiunile dificile. Aceste bete pot fi si telescopice.
–   haine de ploaie: geaca si pantaloni impermeabili.
–   fiecare lucru ce este pus in rucsac trebuie sa fie pun intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile pot fi ude.
–   lampa frontala sau minim lanterna
–   nu trebuie sa va lipseasca din rucsac ochelarii si crema de soare.
–   rezervor de apa plin ( 1-2 l)
–   medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin

Tarif

 

                             Pret : 310 ron/persoana
Preţul este valabil pentru grup de minim 35 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, preţul se recalculează(20 persoane, pretul este de 350 ron

 

Pretul include

 • Asistenta turistica
 • Transport cu autocarul
 • Asistenta turistica
 • 2  nopti de cazare  cu mic dejun

Nu sunt incluse

 • asigurari medicale/storno
 • intrari la obiective

Observatii

ACTE NECESARE:

 • carte de identitate sau paşaport original;
 • cazier judiciar pentru insotitorul de grup de copii;
 • pentru copiii sub 18 ani – declaratie notariala de la ambii parinti, dupa caz.
 
Notă:  Locurile vor fi rezervate în funcţie de ordinea înscrierii în agenţie. Preţul este valabil pentru grup de minim 35 de persoane. În cazul în care vor fi mai puţini participanţi, preţul se recalculează(20 persoane, pretul este de 350 ron). Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.

Înscrie-te acum!

Vă rugăm să completaţi toate câmpurile obligatorii!

Adresa de email pentru contact

Captcha image
In cazul in care nu se intelege textul, dati click pe imagine pentru a genera in mod dinamic alta.
** campurile marcate cu sunt obligatorii!

             Follow us! Connect with us to find best offers, content & competitions!         
AcasaDespre NoiAfiliaza-teTestimonialeContact
Newsletter
  Ultramarin SRL
  Str. Nicolae Paulescu, Nr.2
  (vis-a-vis de agentia CFR)
   

  0256-499706
  NUMAR DE URGENTA:
  0736405019
  0733441644
  0737146844

  Luni - Vineri: 9.00 - 18.00
  Sâmbata: închis
  Duminica: închis

  office@ultramarintm.ro
  Parteneri
  © ULTRAMARIN SRL. Toate drepturile rezervate.