Israel si Iordania spiritualitate si parfum oriental

Data de plecare:

14.11.2017

Oras plecare:

Budapesta

Tara:

Israel

Tip transport:

avion

Detalii

Iordania este  locul unde se spune că Moise a zarit “Tara Promisa”, locul în care Isus a fost botezat şi fortareata în care Irod a ordonat decapitarea lui Ioan Botezatorul. Indiferent de gusturi, preferinte si religie, Iordania are mult mai multe de oferit, în afara de zestrea culturala.
ZIUA 1.  Plecare din Timisoara, Arad catre Budapesta, de unde se zboara catre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv – ISRAEL. De la aeroport vom merge la hotelul din Betleheem. Cazare şi cina in Betleheem.
 
ZIUA 2. BETLEHEEM
Mic dejun. Începem pelerinajul cu vizitarea Bisericii Naşterii Domnului şi ieslea unde s-a născut Iisus, vizitarea bisericii romano - catolice Sfanta Ecaterina, Grota  Laptelui. Continuarea drumului in desert cu minibuze arabe pana la Manastirea Sf. Teodosie si Manastirea Sf. Sava din pustiul Iudeii. Intram in Sfanta Cetate Ierusalim, urcam pe Muntele Scopus, pentru a vedea de sus panorama Cetăţi, Muntele Măslinilor, vizitarea Manastirii Eleon, a Bisericii Pater Noster (Tatăl nostru) şi a Bisericii Dominus Flavit (Domnul a plâns), privim Valea Gedronului/Valea Iosafat, presărată cu mormintele celor care doresc să învieze primii şi Poarta de Aur prin care va intra Mântuitorul la cea de-a doua venire, Gradina Ghetsemani unde Isus s-a rugat in noaptea arestului. Cina si cazare in Betleheem.
 
ZIUA 3: JERUSALEM
Mic dejun. Vizita la Ein Karem - Sf. Ioan Botezătorul, vizitarea bisericii aflate deasupra casei unde s-a născut Sf. Ioan Botezătorul. Ne indreptam spre Ierusalim, parcurgem pe jos Via Dolorosa cu cele 14 Staţii în care s-a oprit Iisus pe Drumul Crucii, pâna la Sfântul Mormant. Urcare pe Golgota, Piatra ungerii, vizitarea  paracliselor sfinte. Vizita pe Mt. Sionului, Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul cu „Cina cea de Taina” locul unde Dumnezeu a trimis Duhul Sfant de Rusalii. Mormântul regelui David - Zidul Plângerii. Cină şi cazare hotel Betleheem.
 
Ziua 4: IERICHON, MUNTELE ISPITEI, MAREA MOARTA  
Mic dejun. Incepem traseul cu deplasarea in desert la Hozeva - Mănăstirea Sf. Gheorghe Hozevitul unde se pastreaza moastele Sf Ioan Romanul de la Neamt și Muntele Ispitei unde Isus a fost ispitit timp de 40 de zile. Turul nostru va continua până la Ierihon cel mai vechi oras, unde se va vedea Fântâna lui Elisei și ,,dudul lui Zacheu” vamesul, vom face un popas la Biserica si caminul romanesc. Apoi ne vom indrepta catre – locul amenajat de botez pe râul Iordan. Coborâm la Marea Moarta - Qumran (vechiul Centru al  Esenienilor) – unde s-au gasit cele mai vechi manuscrise, scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice, renumite in toata lumea. La Marea Moarta - ne vom bucura de o după-amiază relaxantă la mare. Daca timpul ne permite vizitam Biserica Sfantul Gherasim – se spune ca si fiarele salbatice i se supuneau Sf Gherasim. Din scrieri aflam ca intr-o zi pe cand mergea prin pustiul Iordanului, a intalnit un leu fioros care ragea cumplit din cauza ca ii intrase in laba un spin. Sf Gherasim ii scoate spinul si din acel moment leul nu-l mai paraseste, ci il urmeaza pretudindeni, ca un adevarat ucenic. Traversam frontiera in Iordania. Cazare la hotel in Amman. Cina.
 
ZIUA 5: Mic dejun. Primul obiectiv in Iordania va fi Muntele Nebo (800 metri), de unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei - urcam cu autocarul. Pornim spre Petra - capitala Nabatienilor, „cetatea roz roşiatică” construită din clădiri tăiate în stâncă, veche de peste 2.000 ani, dar redescoperită in 1812 dupa 300 de ani de uitare. Aşezată într-un canion care îi conferă o pozitionare naturală excelentă, cetatea a rezistat atacurilor elenilor si romanilor conduşi de Pompei, dar a fost invinsă de armatele lui Traian. Vom vedea defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple, morminte funerare. Ne vom opri în special pentru a vizita Tezaurul Al Khazanek si Amfiteatrul. Petra a fost inclusa prin vot universal în anul 2007 în rândul noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne. Petra cu comorile ei reprezinta cea mai cunoscuta atractie turistica a Iordaniei. Parasim Petra si trecând peste Valea lui Moise, revenim la Amman, dar nu inainte de a vedea urmatorul obiectiv in Iordania, Madaba "orasul mozaicurilor". Vedem Biserica Ortodoxa Sf. Gheorghe, cea care cuprinde mozaicul ce reprezinta cea mai veche harta a Tarii Sfinte, cu centrul la Ierusalim. Cina si cazare in Amman.
 
ZIUA 6: Mic dejun. Dimineata vom face un tur panoramic al orasului Amman: Citadela, cu perspective spre Amfiteatrul Roman, Templul lui Hercule, Moscheea Omayazilor, Muzeul de Arheologie. Dupa care ne indreptam catre anticul oras Jerash spectaculos prin colonadele, templele si amfiteatrele sale, care nu a avut norocul de a intra in patrimoniul UNESCO, deoarece o strada taie în două vechiul sit arheologic. Jerash a fost fondat de către Alexandru cel Mare, dar a cunoscut perioada de glorie în timpul Imperiului roman, fiind unul dintre cele mai bine conservate oraşe romane. Jerash este asemanator cu Palmyra din Siria. Oraşul nu este decat partial excavat, strangandu-se fonduri pentru a putea fi făcute sapaturi si mai departe. Amfiteatrele din oras sunt folosite si acum pentru diverse concerte sau la sarbatori. De aici mergem spre granita, facem procedurile pentru traversarea frontiera in Israel. Cina si cazare in Tiberias.
 
ZIUA 7: CAPERNAUM, TABGHA, MT FERICIRILOR 
Mic dejun. Deplasare la Capernaum, oraş denumit şi „Cetatea Domnului” loc unde Iisus a predicat, vizită la casa Sf. Petru si sinagoga – centru slujirii Domnului; Tabgha unde Iisus a savârşit minunea de a înmulţii cele 5 pâini şi cei 2 peşti pentru a ajunge la 5000 de oameni si Biserica cu acelasi hram; Muntele Fericirilor, o colină domoală, de 560 m înălţime, în mijlocul cîmpiei de unde ochii pot privi la Marea Galileei – vizitarea bisericii - unde Isus a predicat ,,Predica de pe munte” si Rugaciunea Domnului a fost spusa pentru prima Se contiuna traseul la Biserica Sfinților Apostoli. Optional plimbare cu vaporasul pe Marea Galileei.(aprox 10 eur). Vizita la fabrica de diamante din Tiberias. Cina si cazare in Tiberias.
 
ZIUA 8. Muntele TABOR, CANA GALILEI, NAZARETH, HAIFA, CESAREA, YAFFA SI TEL AVIV
Dimineata devreme, dupa micul dejun, mergem pe Muntele Tabor unde in partea de nord-est a muntelui, o mănăstire ortodoxă a fost zidită între anii 1859 și 1862, cu banii unui boier român devenit călugăr cu numele de Irinarh. Biserica mănăstirii este de altfel prima ctitorie românească în Țara Sfântă.  Vizitarea bisericii ortodoxe ridicate pe locul unde s-a petrecut Schimbarea la Faţă (urcarea cu Taxiurile, valoare inclusa in pret). De pe muntele Tabor ne vom indrepta spre Nazaret, locul unde Iisus şi-a petrecut o mare parte din viaţa sa. Vizitarea Bisericii catolice Buna Vestire, înalţată pe locul unde Arhanghelul Gavril i-a spus Fecioarei Maria ca ea va da nastere lui Isus Hristos- este cea mai mare construcţie de cult din Orientul apropiat şi apoi mergem catre Biserica Ortodoxă Grecească „Sf. Gabriel”, din Nazaret unde în altarul mic şi întunecos se aude susurul de la Izvorul Sfintei Marii. Deplasare catre satul Cana, vizitarea bisericii ortodoxe ridicate pe locul casei lui Simion Cananitul unde Iisus a făcut prima minune a transformarii apei în vin. De aici mergem spre Haifa, splendid oraş-port la Mediterană, aflat într-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom admira Gradinile Suspendate si Templul cultului Bahai, apoi se viziteaza Manastirea Stella Maris - Pestera Sfantului Ilie de pe Muntele Carmel care in prezent este un asezamant monahal carmelit. Ne continuam drumul pe Coasta Marii Mediterane spre Aeroportul internaţional Ben Gurion, pentru formalitatile de imbarcare care incep cu 3 ore inainte. Vom mai opri pe traseu in Cesarea pentru a vedea apeductul roman, apoi in Jaffa pentru o vedere panoramica asupra Tel Aviviului.
NOTA!!!  Programul se poate reordona, insa se vor respecta integral obiectivele din program!
                                                                                                         

Tarif

   Tarif :
Loc in camera dubla : 860 EUR / persoana – daca se achita 30% avans pana la 30 iunie
 

Supliment Single 180 eur / persoana.   

Bonus transfer la Budapesta
 

Pretul include

transport avion Budapesta – Tel Aviv – si retur
►autocar de lux in Israel cu aer conditionat
►taxa de aeroport/securitate, taxe de bagaje, taxa frontiera Iordania si Israel
►transfer aeroport –hotel- aeroport
►7 nopti cazări hoteluri - 2 nopti in Tiberias 3/4*+ 3 nopti Betlehem 3/4*/ 2 nopti Amman 3/4*
►demipensiune (mic dejun + cină)
►intrări la obiectivele mentionate cu exceptia optionalelor
►transferuri şi excursii conform program
► Ghid atestat de Ministerul Turismului, vorbitor de limba romana, specializat in actiuni turistice si pelerinaje
►transferul la/ de la aeroport Budapesta
►asistenţă turistică atat in aeroport cat si pe tot parcursul circuitului;
 Pretul este calculat pentru minim 30 persoane

Nu sunt incluse

►taxe de aeroport 199Euro
►bacşişurile pentru ghid si sofer in Israel (se colecteaza la plecarea din Budapesta 35euro/pers)
►băuturile la cină;
►asigurarea storno si medicala;
►suplimentul single
►excursiile optionale - croaziera pe Marea Galilei 

 
Acte necesare: Pasaport electronic sau normal, valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei.
Grup minim de 30 de persoane , in cazul unui grup mei mic pretul se recalculeaza .

Înscrie-te acum!

Vă rugăm să completaţi toate câmpurile obligatorii!

Adresa de email pentru contact

Captcha image
In cazul in care nu se intelege textul, dati click pe imagine pentru a genera in mod dinamic alta.
** campurile marcate cu sunt obligatorii!

             Follow us! Connect with us to find best offers, content & competitions!         
AcasaDespre NoiAfiliaza-teTestimonialeContact
Newsletter
  Ultramarin SRL
  Str. Nicolae Paulescu, Nr.2
  (vis-a-vis de agentia CFR)
   

  0256-499706
  NUMAR DE URGENTA:
  0736405019
  0733441644
  0737146844

  Luni - Vineri: 9.00 - 18.00
  Sâmbata: închis
  Duminica: închis

  office@ultramarintm.ro
  Parteneri
  © ULTRAMARIN SRL. Toate drepturile rezervate.