Maramureș- Din Țara Oașului în Valea Vaserului

Data de plecare:

28.04.2017

Oras plecare:

Timişoara

Tara:

România

Maramures

Tip transport:

autocar

Detalii

Mergem cu mocănița? Este întrebarea ce ni se pune cel mai des. Da, o să avem un program de jumătate de zi pe terasamentul de...760 mm. Și nu numai atât: vom străbate acest "autentic muzeu din mijlocul Europei " de la un capăt la altul.
 
 Vom vizita principalele obiective iar în prima si în a patra zi vom mai adăuga câte ceva.
Programul este următorul: vom pleca sâmbătă 28.04.2017, ora 7,00 (îmbarcarea la 6,45) de la Casa Adam Muller Guttenbrun (Timișoara) pe traseul: Timișoara - Oradea - Satu Mare - Sighetu Marmaţiei – Săpânţa - Vadu Izei - Vișeul de Sus – Cluj –Turda-Cheile Turzii- Timișoara.

            Principalele obiective turistice:
- Turnul "Ciunt", Muzeul "Arany Janos" (Salonta);
- Palatele Stern, Moskovits,Apollo si Teatrul de Stat (Oradea);
-Castelul Karolyi, Parcul Dendrologic(Carei) - Muzeul Ţării Oaşului - Cimitirul Vesel - Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței - Muzeul Satului Maramureșean - Mănăstirea Bârsana-Valea Vaserului (cu mocăniţa) - (Maramureș);
-Salina Turda; Cheile Turzii.

Tarif

Pret 450 lei/pers
400 lei/pers pana in 27.03.17

Pretul include

- 3 nopti cazare cu mic dejun
-transport (autocar/microbuz)
- ghid

Nu sunt incluse

Intrarile la obiectivele turistice

Observatii

Mancare: Alimentatia este foarte importanta pe munte, de aceea dati o atentie deosebita acestui aspect si aveti de grija ce mancati si in ce cantatitati. Mesele de dimineata se vor servi la cabane sau pensiuni, in functie de program. Mesele de pranz au in componenta sandwisch-uri, pe care vi le pregatiti fiecare, mai ales in zilele de drumetie. Sa aveti cu voi produse dulci si energizante gen batoane cu ciocolata. Mesele de seara se vor servi la cabane/pensiuni. Va rugam ca in situatia in care sunteti vegetarieni sau aveti o anumita dieta sa aveti la d-voastra o cantitate de alimente. Este posibil ca in locurile izolate in care servim masa sa nu vi se poata asigura feluri de mancare care sa se incadreze in dieta. Nu intra in responsabilitatea ghidului si nici a agentiei rezolvarea unor astfel de situatii.

Surse de apa: In general apa de izvor din muntii Romaniei este potabila, dar asa cum recomandam este bine sa aveti cu dvs apa sau pastile de curatare/dezinfectare a apei, pentru a evita orice neplaceri.

Vremea: Uneori din cauza conditiilor meteorologice, si pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar ghidul va fi cel care va lua hotararea finala.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
–   rucsac dimensionat la drumetia la care participati
–   bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna.
–   daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
–   imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
–   bete de drumetie, sau bete de schi, sint recomandate in mod special, mai ales pentru portiunile dificile. Aceste bete pot fi si telescopice.
–   haine de ploaie: geaca si pantaloni impermeabili.
–   fiecare lucru ce este pus in rucsac trebuie sa fie pun intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile pot fi ude.
–   lampa frontala sau minim lanterna
–   nu trebuie sa va lipseasca din rucsac ochelarii si crema de soare.
–   rezervor de apa plin ( 1-2 l)
–   medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin

Înscrie-te acum!

Vă rugăm să completaţi toate câmpurile obligatorii!

Adresa de email pentru contact

Captcha image
In cazul in care nu se intelege textul, dati click pe imagine pentru a genera in mod dinamic alta.
** campurile marcate cu sunt obligatorii!

             Follow us! Connect with us to find best offers, content & competitions!         
AcasaDespre NoiAfiliaza-teTestimonialeContact
Newsletter
  Ultramarin SRL
  Str. Nicolae Paulescu, Nr.2
  (vis-a-vis de agentia CFR)
   

  0256-499706
  NUMAR DE URGENTA:
  0736405019
  0733441644
  0737146844

  Luni - Vineri: 9.00 - 18.00
  Sâmbata: închis
  Duminica: închis

  office@ultramarintm.ro
  Parteneri
  © ULTRAMARIN SRL. Toate drepturile rezervate.