Turul conacelor boieresti – echitatie si istorie

Date de plecare:

01.05.2017, 01.06.2017, 08.09.2017

Oras plecare:

Timişoara

Tara:

România

Banat

Tip transport:

autocar

Detalii

Intalnire la ora 7:00.LA Adam Muller,  plecam spre Sofronea . Prima vizita din program este la :
Castelul din satul Şofronea a fost construit în 1789, iar la sfârşitul secolului al 19-lea, a intrat în posesia familiei nobiliare Purgly. Castelul e căutat acum de turişti mai puţin pentru istorie şi mai mult pentru ştrandul termal. Noii proprietari l-au construit în curtea din spatele clădirii şi au fost atenţi la detalii, astfel încât, cei care se scaldă să se bucure de natură: vara de verdeaţă, iar iarna de zăpadă.
Ne continuam traseul catre Macea si vom face o scurta vizita la Castelul Macea este un obiectiv istoric şi arhitectonic important, situat în localitatea cu acelaşi nume din judeţul Arad. Istoria castelului este legată de numele familiei nobiliare de origine sârbă Csernovics .Continuam cu vizita la Castelul Konopi, este situat în județul Arad, la 50 de km de municipiul Arad, în localitatea Odvoș, ce ține de comuna Conop.
Continuam ziua cu vizita la Castelul din Capalnas al contelui Teleky Jeno, nepotul primului- ministru al Ungariei si al Ecaterinei de Mocioni-Starcea, pastreaza prea putin din stralucirea de altadata. A fost transformat, dupa 1944, in preventoriu pentru copii abandonati. Din 1979, aici e un asezamant spitalicesc destinat bolnavilor psihic.
Facem un scurt popas si la Castelul  de la Savarsin - construcţia primului castel a fost începută în 1650 şi a fost finalizată în 1680. El aparţinea familiei nobiliare maghiare Forray. La 1784, răsculaţii lui Horea l-au devastat şi incendiat, astfel că el a trebuit refăcut. De-a lungul timpului clădirea a suferit mai multe refaceri, adăugări şi modificări. Forma sa finală, cea sub care se prezintă azi, datează din 1870.
Spre dupa amiaza ajungem la  Conacul de la Archia – conacul boierilor contemporani, cei de la Archia au creat conceptul de boier contemporan deoarece in judetul Hunedoara exista foarte multe case boieresti care erau folosite pe post de case de vacanta, unde oamenii isi invitau prietenii si partenerii de afaceri.
Dupa un pranz  la conac putem spune ca ne-am intrat in rolul de boieri putem sa ne rasfatam  cu nelipsitul ceai si cappuccino. Avem ocazia sa calarim sau sa petrecem cateva clipe in compania acestor minunate animale , dupa care plecam la drum catre casa .

Tarif

                                                            pret :115  ron/pers

Pretul include

 • transport autocar sau microbus
 • vizitele din program
 • ghid de turism insotitor

Nu sunt incluse

 • echitatie – 40 minute = 50 lei / persoana
 • pranz = 55 lei / persoana
 • intrarile la obiective turistice

Observatii

Mancare: Alimentatia este foarte importanta pe munte, de aceea dati o atentie deosebita acestui aspect si aveti de grija ce mancati si in ce cantatitati. Mesele de dimineata se vor servi la cabane sau pensiuni, in functie de program. Mesele de pranz au in componenta sandwisch-uri, pe care vi le pregatiti fiecare, mai ales in zilele de drumetie. Sa aveti cu voi produse dulci si energizante gen batoane cu ciocolata. Mesele de seara se vor servi la cabane/pensiuni. Va rugam ca in situatia in care sunteti vegetarieni sau aveti o anumita dieta sa aveti la d-voastra o cantitate de alimente. Este posibil ca in locurile izolate in care servim masa sa nu vi se poata asigura feluri de mancare care sa se incadreze in dieta. Nu intra in responsabilitatea ghidului si nici a agentiei rezolvarea unor astfel de situatii.

Surse de apa: In general apa de izvor din muntii Romaniei este potabila, dar asa cum recomandam este bine sa aveti cu dvs apa sau pastile de curatare/dezinfectare a apei, pentru a evita orice neplaceri.

Vremea: Uneori din cauza conditiilor meteorologice, si pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar ghidul va fi cel care va lua hotararea finala.
Echipamentul este absolut obligatoriu!(unde este cazul) Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
–   rucsac dimensionat la drumetia la care participati
–   bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna.
–   daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
–   imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
–   bete de drumetie, sau bete de schi, sint recomandate in mod special, mai ales pentru portiunile dificile. Aceste bete pot fi si telescopice.
–   haine de ploaie: geaca si pantaloni impermeabili.
–   fiecare lucru ce este pus in rucsac trebuie sa fie pun intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile pot fi ude.
–   lampa frontala sau minim lanterna
–   nu trebuie sa va lipseasca din rucsac ochelarii si crema de soare.
–   rezervor de apa plin ( 1-2 l)
–   medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin.

Înscrie-te acum!

Vă rugăm să completaţi toate câmpurile obligatorii!

Adresa de email pentru contact

Captcha image
In cazul in care nu se intelege textul, dati click pe imagine pentru a genera in mod dinamic alta.
** campurile marcate cu sunt obligatorii!

             Follow us! Connect with us to find best offers, content & competitions!         
AcasaDespre NoiAfiliaza-teTestimonialeContact
Newsletter
  Ultramarin SRL
  Str. Nicolae Paulescu, Nr.2
  (vis-a-vis de agentia CFR)
   

  0256-499706
  NUMAR DE URGENTA:
  0736405019, 0737146844, 0722887056

  Luni - Vineri: 9.00 - 18.00
  Sâmbata: închis
  Duminica: închis

  office@ultramarintm.ro
  Parteneri
  © ULTRAMARIN SRL. Toate drepturile rezervate.