Odessa - Perla Marii Negre

Data de plecare:

01.06.2017

Oras plecare:

Timişoara

Tara:

Ucraina

Tip transport:

avion

Detalii

Orașul Odessa este adesea menționată ca “Perla Marii Negre“. Odesa este un oraș frumos de pe coasta Marii Negre, care ocupă un loc special în inimile de ruși și ucraineni.  Spre deosebire de alte orașe din fosta Uniune Sovietică, Odesa este bogat în cultura europeană occidentală. Odesa este cunoscut în întreaga lume pentru arta și cultura sa și are, ceea ce este considerat a fi, a doua cea mai frumoasă și importantă casă de operă din lume.

Ziua 1 01.06.2017, Intalnire in aeroportul din Timisoara cu insotitorul de grup, zburam la Iasi de unde vom fi preluati de autocar (microbus ). Plecare din Iasi de la aeroport, urmeaza  trecerea Prutului si efectuarea vamii cu Republica Moldova si Ucraina. Sosire in cursul dupa amiezii  in Odessa si cazare la Cherne More Panteleymonivska . WELCOME DRINK.
 Dupa cazare, ne vom plimba pe strazile Odessei, vom schimba bani si optional, vom servi masa in centrul Odessei. Puteti petrece noaptea intr-unul din faimoasele cluburi de noapte pentru care Odessa este binecunoscuta sau puteti lua masa de seara la un restaurant gruzin sau ucrainean. Odessa este celebra pentru distractiile pe cinste care au loc in restaurantele si cluburile de noapte pe tot timpul anului, indiferent de sezon!
Urmeaza cateva zile de relaxare si aventura, in care orasul poate fi explorat de unul singur sau se pot urma sfaturile profesioniste si sugestiile insotitorului de grup. Timp liber. Cazare
Ziua 2 – 02.06.2017 FRUMUSETILE ODESSEI SI DELFINARIUL NEMO
Mic dejun bufet, la  ora 09:30 pornim cu autocarul intr-un tur panoramic al Odessei, cu bulevardele sale largi si pline de farmec. Intram pe B-dul Ecaterina si traversam toate frumoasele strazi care dau farmecul Odessei: MALAYA ARNAUTSKAYA, BOLSHOYA ARNAUTSKAYA, BAZARNAYA, USPENSKAYA, TROITSKAYA, EVREYSKAYA, BUNINA, GRECHESKAYA, DERIBASOVSKAYA si LANJERONOVSKAYA. Ne vom opri la MONUMNETUL ECATERINEI si pornim mai departe pe jos in explorarea orasului. Oprire in cateva puncte atractive: CASA CU UN SINGUR PERETE, PALATUL VORONTZOV, COLONADELE GRECESTI, MONUMENTUL PORTOCLAEI. Un punct culminant: celebrele TREPTE POTEMKIN, emblema Odessei, pe care s-au filmat scenele faimosului film "CRUCISATORUL POTEMKIN". Treptele - darul Contelui Vorontzov catre sotia sa, Elisabeta - coboara spre port unde le intampina TERMINALUL DE PASAGERI, o gara navala ultramoderna. In functie de turistii care opteaza - o croaziera de circa o ora in PORTUL ODESSA. Daca cele 192 de trepte vor parea prea greu de urcat, se ajunge sus cu ajutorul funicularului. Mergem apoi pe BULEVARDUL PRIMORSKY, de la MONUMENTUL DUCELUI DE RICHELIEU spre PRIMARIE si MONUMENTUL LUI PUSKIN, dupa care ne indreptam spre OPERA, cea mai faimoasa constructie din Odessa, nu inainte de a vedea STATUIA LUI LAOCOON. Un vizitator va auzi imediat vorbindu-se despre faptul ca Opera din Odessa este cea de-a 2-a din lume, dupa aceea din Viena. Arhitectii vienezi au construit aceasta cladire in 1887, dupa modelul celei din Viena. Exteriorul este in forma de potcoava, iar interiorul in stil baroc. Candelabrele flancheaza scarile teatrului, care conduc vizitatorii spre lojile cu fotolii din catifea purpurie. Dupa ce vom admira aceasta minune arhitectonica si ne vom odihni putin langa fantana arteziana si salcamii japonezi ne vom imbarca din nou in autocar. 
 Continuam turul Odessei spre ZONA ARCADIA, unde ne vom familiariza cu plajele si restaurantele de aici. Se spune ca Plaja Arkadia este mama plajelor din Odessa. La 15 minute de centru, ea este cea mai dezvoltata, cea mai cautata. Intrarea principala este marcata de o alee ultramoderna, cu magazine, restaurante si terase, cu un aqua park si alte nenumarate atractii.. Dupa 200 de metri veti vedea clubul Ibiza. Abia apoi urmeaza plaja! Dar pana la ea trebuie sa coborati omniprezentele trepte din Odessa. 
 Dupa Arkadia, ne intoarcem pe BULEVARDUL FRANCEZ si vom reveni la PASAJ, la CATEDRALA USPENSKAYA, langa PIATA DE SUVENIRURI a Odessei. De aici, vom admira bulevardele centrale cu animatia si coloritul lor, pietonala DERIBASOVSKAYA, o artera cu atmosfera occidentala, pariziana, cu nenumarate restaurante, cafenele, magazine si monumente istorice. Cei care doresc pot servi pranzul la unul dintre faimoasele restaurante cu specific ucrainian care ofera un adevarat festin gastronomic.  Dupa amiaza, la ora 16:00, autocarul revine la hotel, de-a lungul STRAZII PREOBRAJEVSKAYA, prilej cu care vom trece pe langa BISERICA POKROVSKAYA, locul unde s-au casatorit CAROL si Zizi Lambrino in 1918. Timp liber. 
 La ora 18:00 plecam spre cea mai centrala plaja din Odessa: LANJERON pentru a participa la un show impresionant la DELFINARIUL NEMO, cel mai mare din estul Europei. Cel mai mare delfinariu de pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice se afla aici, in Odessa. Aflat pe una dintre cele mai mari plaje ale Odessei, Delfinariul este deschis tot timpul anului si poate rivaliza cu oricare alt delfinariu din Occident. Acoperisul retractabil permite desfasurarea de spectacole atat vara cat si iarna. In fiecare noapte au loc spectacole diverse din care nu lipsesc delfinii sau focile. In anumite seri au loc spectacole cu laser, concerte cu formatii pop rusesti. Delfinii se misca deseori sincronizat pe aceste muzici. Inotatul alaturi de delfini, fotografiile cu animale, petreceri private la piscina - totul se poate intampla aici. Delfinariul, care face parte din acelasi complex cu Hotelul Nemo, dispune si de o cafenea si de un magazin de suveniruri. 
Dupa spectacol, autocarul revine la hotel.
 Timp liber. Cazare

Ziua 3 – 03.06.2017 CATACOMBELE,  OPERA DIN ODESSA SI CINA FESTIVA 
Dupa micul dejun, din nou la drum! 
 La ora 10:00 vom merge sa vizitam CATACOMBELE! Roma are faimoasele sale catacombe, ca si Parisul. Dar orasul cu cele mai multe catacombe este Odessa. Cei 2500 de km ai retelei sale de catacombe eclipseaza fara echivoc cei 300 de km de catacombe de la Roma sau cei 500 de la Paris. Catacombele au aparut in timpul constructiei orasului, fiind folosite pentru diverse scopuri de-a lungul timpului si au fost baza de partizani in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Astazi, o mica parte din tunele au format un muzeu dedicat eforturilor depuse de partizani. Totul este straniu si salbatic. Veti avea parte de o experienta unica.La pranz revenim la hotel. 
Timp liber pana la ora 17:00, ora la care ne re-imbarcam in autocar si optional, mergem la un SPECTACOL FASCINANT LA OPERA (IN FUNCTIE DE DISPONIBILITATE). Pregatiti-va pentru o seara magnifica! Va fi punctul culminant al vizitei noastre la Odessa! Peste 20 de spectacole de prestigiu, printre care "Carmen", "La Traviata", "Aida", "Madame Butterfly" sau "Spargatorul de nuci" sunt programate de-a lungul anului. 
Seara o incheiem – cum altfel? - cu o cina festiva la un restaurant din centrul Odessei!
Dupa spectacol, autocarul ne va prelua de la Statuia Imparatesei Ecaterina si ne va duce la hotel.
Cei care doresc pot ramane in centru pentru explorarea magazinelor si mall-urilor Odessei. Orasul este cunoscut ca fiind o destinatie a impatimitilor de cumparaturi. Noi va dam doar un mic detaliu: un pachet de tigari este de trei ori mai ieftin decat la Bucuresti... VODKA, PAPUSILE MATRIOSKA si CAVIARUL... pe toate le gasiti in Odessa! Timp liber. Cazare

Ziua 4 - 04.06  CETATEA ALBA- IASI
Dupa micul dejun, ultimele cumparaturi la MALL sau in PRIVOZ, marele bazar al Odessei. 
Eliberarea camerelor la ora 09:00 si o ultima oprire la PASAJ, unde vom cumpara suveniruri pentru cei dragi. Plecare din Odessa la ora 10:30 si pornire spre Nistru. Vom trece podul de la ZATOKA peste STRAMTOAREA TARIGRADULUI, la varsarea NISTRULUI in MAREA NEAGRA.
Vizita (intre orele 12:00 - 13:00) la CETATEA ALBA, vechea cetate a lui STEFAN CEL MARE! Cetatea Alba (Belgorod-Dnestrovsky/ Akerman) este una dintre cele mai vechi fortarete de pe planeta, construita acum peste 2500 de ani. Fortificatia a fost ridicata de cetatenii orasului antic grecesc Millet. Au amenajat constructia la gura raului Tiras (Nistrul de azi) si au si denumit-o Tira. Site-ul este bine pastrat si ofera o priveliste unica. Cetatea s-a aflat sub suveranitatea moldovenilor între 1392 şi 1484, când Ştefan cel Mare a pierdut cetatea, aceasta fiind cucerita de turci. Oraşul devine parte a Regatului României între 1918 şi 1940. Locatia se afla la 80 de km distanta de Odessa. Veti putea cumpara suveniruri de la vanzatorii care isi au tarabele la intrarea in Cetate.
Vom ajunge la granita in  orei  14:00 si vom trece inapoi in Moldova  in aproximativ 2 ore. Dupa intrarea in Republica Moldova ne indreptam rapid spre Chisinau si apoi spre Iasi, unde ne vom caza, pentru imbarcarea de dimineata .
Ziua 505.06 dimineata devreme  transfer la aeroport , plecare spre Timisoara .
 
!!!NOU: SPECTACOL LA OPERA SI LA DELFINARIU & VIZITE LA CATACOMBE SI LA CETATEA ALBA!!!
 
PROGRAMUL POATE SUFERI MODIFICARI IN FUNCTIE DE TRAFIC SI SCHIMBARI DE ULTIM MOMENT

Tarif800x600

325 euro de persoana (loc in DBL sau in TPL)

Supliment SGL: 50 euro
 

MicrosoftInternetExplorer4

Pretul include

- bilet de avion Timisoara- Iasi- Timisoara (in functie de disponibilitati)
- bilet de avion Bucuresti- Iasi- Bucuresti (in functie de disponibilitati )

- transport autocar 3* (scaune rabatabile, aer conditionat, TV - DVD, frigider, toaleta);
- cazare 3 nopti cu mic dejun in Odessa la hotel 4*;
- 1 noapte de cazare cu in Iasi
- turul panoramic al Odessei cu autocarul(microbus) si pietonal (cu ghid);
- insotitor grup;
- asistenta turistica.

Nu sunt incluse

spectacol la Opera: 15 euro;
-
spectacol la Delfinariu: 15 euro;
-
vizita la Catacombe: 10 euro;
- cina festiva la restaurant: 20 euro;
- vizita la Cetatea Alba: 5 euro;
- croaziera in Golful Odessei: 10 euro.
- asigurare medicala.
 

Observatii

Nota: pregatiti-va de shopping! Totul este mai ieftin la Odessa!

Observatii 
- programul este garantat pentru un grup de minimum 20 persoane; ;
- clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita oficial de Ministerul de Turism din Ucraina;
- pasaportul este obligatoriu pentru excursia in Ucraina.

 

Înscrie-te acum!

Vă rugăm să completaţi toate câmpurile obligatorii!

Adresa de email pentru contact

Captcha image
In cazul in care nu se intelege textul, dati click pe imagine pentru a genera in mod dinamic alta.
** campurile marcate cu sunt obligatorii!

             Follow us! Connect with us to find best offers, content & competitions!         
AcasaDespre NoiAfiliaza-teTestimonialeContact
Newsletter
  Ultramarin SRL
  Str. Nicolae Paulescu, Nr.2
  (vis-a-vis de agentia CFR)
   

  0256-499706
  NUMAR DE URGENTA:
  0736405019
  0733441644
  0737146844

  Luni - Vineri: 9.00 - 18.00
  Sâmbata: închis
  Duminica: închis

  office@ultramarintm.ro
  Parteneri
  © ULTRAMARIN SRL. Toate drepturile rezervate.