Festivalul Bujorului de munte - Marginimea Sibiului

Data de plecare:

07.07.2017

Oras plecare:

Timişoara

Tara:

România

Tip transport:

autocar

Detalii

Ar trebui să vezi, cândva Gura- Râului, ca să înțelegi ce înseamnă colț de rai cu străveche tradiție în cultura românească.
Festivalul bujorului”
sau „Festivalul bujorului de munte”, eveniment aparut in 2004 la initiativa domnului Campean Dumitru tocmai in ideea ca turismul rural este strans legat de pastrarea si valorificarea traditiilor populare, se desfasoara in partea de sus a comunei, inainte de „Sanchetru” – ultimul sfarsit de saptamana din luna iunie, cand bujorul de munte (rododendron) inflorit la Iezerele Cindrelului da culoarea rosiatica acestei caldari glaciare. La acest festival participa atat formatii de muzica populara si dansatori din comuna, cat si din alte localitati. De fapt, festivalul are doua parti: una de pregatire, am putea spune, in care, sambata seara se organizeaza o cina ca la stana – care dureaza pana la miezul noptii si se incheie cu foc de tabara. Cina ca la stana este un produs turistic care cuprinde cocolos cu branza, tocana la ceaun, foc de tabara, muzica si costum popular. Cea de-a doua parte reprezinta festivalul propriu-zis, cand pe la amiaza, incepe programul artistic unde fiecare formatie isi desfasoara programul. Este de mentionat faptul ca musafirii sunt gazduiti in comuna.
Ziua 1- plecare din Timisoara in jurul orei 8:00 , catre Gura Raului , ne cazam si vizitam optional Valea Zanelor . Dacă ai visat vreodată la un loc desprins din basme, atunci cu siguranță ți-ai imaginat Castelul de Lut din Valea Zânelor, ne intoarcem spre seara , servim cina intr-un cadru traditional .
Ziua 2- mic dejun , ne pregatim pentru serbarea  traditionala ,( optional excursie la Balea Lac pentru minim 20 persoane ) concursuri şi jocuri cu specific tradițional, cântece și dansuri populare, cina ca la stână, cu preparate culinare specifice Mărginimii Sibiului, foc de tabără, toate acestea compun „rețeta” de succes a festivalului, organizat în aval de baraj, la poalele Munților Cindrel.
Ziua 3- mic dejun , optional vizitam Muzeul icoanelor pe sticla de la Sibiel , dupa care la pranz in frunctie de timp , mai trecem pe la festival pentru o masa traditionala , plecare spre casa in jurul orai 16:00 , ajungem in Timisoara seara tarziu.
 

Tarif

  Pret : 350 ron /persoana loc in camera DBL sau TPL
Early booking – 310  ron, plata integrala pana la data de 30.04

Pretul include

 • 2 nopti cazare cu demipensiune  la pensiuni in Gura Raului
 • Transport autocar(microbus)
 • Vizita in Valea zanelor

Nu sunt incluse

 • Excursie optionala la Balea Lac –transport pana la Cascada , de acolo se merge cu telecabina (60 ron/persoana)- transportul  45 ron /persoana
 •  Intrarea la castelul Valea Zanelor  - 5-7 ron
 • Alte eventuale chletuieli

Observatii

Notă:  Locurile vor fi rezervate în funcţie de ordinea înscrierii în agenţie. Preţul este valabil pentru grup de minim 35 de persoane. În cazul în care vor fi 15-20 persoane , preţul se recalculează+80 ron/persoana  Ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.

Înscrie-te acum!

Vă rugăm să completaţi toate câmpurile obligatorii!

Adresa de email pentru contact

Captcha image
In cazul in care nu se intelege textul, dati click pe imagine pentru a genera in mod dinamic alta.
** campurile marcate cu sunt obligatorii!

             Follow us! Connect with us to find best offers, content & competitions!         
AcasaDespre NoiAfiliaza-teTestimonialeContact
Newsletter
  Ultramarin SRL
  Str. Nicolae Paulescu, Nr.2
  (vis-a-vis de agentia CFR)
   

  0256-499706
  NUMAR DE URGENTA:
  0736405019
  0733441644
  0737146844

  Luni - Vineri: 9.00 - 18.00
  Sâmbata: închis
  Duminica: închis

  office@ultramarintm.ro
  Parteneri
  © ULTRAMARIN SRL. Toate drepturile rezervate.