Holi - Festivalul Culorilor in India

Data de plecare:

25.02.2018

Oras plecare:

Timişoara

Tara:

India

Tip transport:

avion

Detalii

Ziua 01 : PLECARE DIN TIMISOARA
 
Ziua 02 : SOSIRE IN DELHI
Dupa sosirea pe aeroportul international din Delhi vei fi transferat la hotel.
Vei vizita Qutub Minar (minaretul Qutub), cel mai inalt minaret din caramida. Qutub Minar avand inaltimea de 72,5 m inaltime este inclus in Lista Patrimoniului Universal UNESCO.
Vei vizita Humayun‘s Tomb (mormantul lui Humayun), care a fost construit la cererea sotiei imparatului Humayun in anul 1562 si proiectat de Mirak Ghiyath, un arhitect persan. In anul 1993, mormantul a fost inclus in Patrimoniul universal UNESCO.
Vei vizita Bangla Sahib Gurudwara, casa de cult Sikh, ce este recunoscuta in Delhi dupa cupola aurita.
Vei vizita Marele Templu Lotus care este considerat un model al arhitecturii moderne, o emblema a Indiei moderne.
Mese - Mic dejun, Cina
 
Ziua 03 : DELHI
Vei face un tur de oras al capitalei Indiei, vizitand unele dintre cele mai interesante atractii turistice.
Vei admira Jama Masjid, cea mai mare moschee din India. Moscheea  a fost construita in perioada lui Shah Jahan, cand au fost ridicate si Taj Mahal si Fortul Rosu.
Vei poposi si in piata Chandni Chowk, centrul comercial in vechiul Delhi.
Vei vedea Raj Ghat - monumentul dedicat lui Mahatma Gandhi; o ceremonie comemorativa are loc in fiecare zi de vineri.
Astazi vei vizita Templul Akshardham, intruchiparea a 10.000 de ani de cultura Indiana, exemplu de arhitectura, traditie si spiritualism antic. Respectand stiluri arhitecturale traditionale, intregul complex Swaminarayan Akshardham a fost construit in doar cinci ani, datorita eforturilor a 11.000 de artizani si voluntari, fiind inaugurat in anul 2005.
Mese - Mic dejun, Cina
 
Ziua 04 : DELHI - JAIPUR
Vei fi transferat din Delhi catre Jaipur, distanta ce va fi parcursa in aproximativ 6 ore.
Vei putea asista la un show tipic Bollywood;
Mese - Mic dejun, Cina
 
Ziua 05 : JAIPUR
Vei urca pe spatele elefantilor pana la Fortul Amber, un minunat exemplu de arhitectura Rajput, cu terase si metereze, reflectate in oglinda Lacului Maota de la poalele sale. La interior vei descoperi diverse sali regale decorate cu sculpturi in fildes, oglinzi si sticla, completate de picturi murale deosebite. Trecand dintr-o camera in alta, in aceasta structura magnifica, vei simti istoria si vei vizualiza grandoarea unui regat ce nu a fost niciodata cucerit.
Nota: plimbarea pe elefanti la Fortul Amber nu poate fi rezervata in avans, datorita numarului limitat de elefanti. Din acest motiv, vei pleca dimineata foarte devreme de la hotel, pentru a ajunge in timp util la fort.
Vei face un tur al orasului Jaipur in care vei vizita Muzeul Palatului care adaposteste o colectie impresionanta de arta regala Rajasthani si Mughal, dar si o colectie de arme. Vei admira apoi Observatorul Astronomic Jantar Mantar (datand din 1726).
Mese - Mic dejun, Cina
 
Ziua 06 : JAIPUR
Astazi vei participa la Festivalul Holi. In India, venirea primaverii este intampinata cu o sarbatoare a culorilor. Traditia spune ca in aceasta zi, puterea binelui a invins raul. In aceasta zi de sarbatoare, milioane de hindusi din intreaga lume se aduna pentru a arunca unii in altii cu pulberi colorate, transformand locurile „bataliilor“ in adevarate oaze de culoare. In fiecare an, milioane de hindusi din intreaga Indie, dar si din lume, se bucura de sfarsitul iernii si se aduna pentru a se „imbraca“ in culori. Bataia in culori a inceput inca de la primele ore ale diminetii. Copiii au inceput cu o bataie cu apa, pentru ca pulberea colorata sa ramane pe trupurile lor.
Mese - Mic dejun, Cina
 
Ziua 07 : JAIPUR - FATEHPUR SIKRI - AGRA
Astazi vei pleca spre Agra, pe traseu vei face o oprire la Fatehpur Sikri fost oras imperial al Dinastiei Mogulilor, construit de catre Imparatul Mogul Akbar.
Vei vizita Monumentul Idmat Ud Daulah (Baby Taj), construit in stilul arhitectural specific perioadei mogule si care a servit drept sursa de inspiratie pentru Taj Mahal.
Mese - Mic dejun, Cina
 
Ziua 08 : AGRA - DELHI
Astazi vei admira rasaritul de soare la Taj Mahal.
Vei vizita Fortul Agra, impresionanta rezidenta regala inclusa in Patrimoniul Universal UNESCO.
Vei fi transferat catre Delhi, pe un traseu ce dureaza aproximativ 4 ore.
Transfer la aeroportul din Delhi pentru imbarcarea in zborul spre casa.
Mese - Mic dejun, Pranz, Cina
 
Ziua 09 : PLECARE DIN DELHI

Transport

·  Plecare Timisoara, 25.02.2018 ora: 06:40; Sosire Munchen, 25.02.2018 ora: 07:10; Lufthansa; durata:1:30
·  Plecare Munchen, 25.02.2018 ora: 12:20; Sosire Delhi, 26.02.2018 ora: 00:10; Lufthansa; durata:7:20
·  Plecare Delhi, 05.03.2018 ora: 01:50; Sosire Munchen, 05.03.2018 ora: 05:40; Lufthansa; durata:8:20
·  Plecare Munchen, 05.03.2018 ora: 11:20; Sosire Timisoara, 05.03.2018 ora: 13:45; Lufthansa; durata:1:25.

Cazare

Locatie Hotel   Tip camera Mese
Delhi Vivanta By Taj Dwarka 4* Standard Room vezi itinerar
Jaipur Fortune Select Metropolitan 4* Standard Room vezi itinerar
Agra Clarks Shiraz 4* Standard Room vezi itinerar

Tarif

TARIF FIX / PERSOANA 1.490 €

Pretul include

 • Bilet de avion pentru zbor international Timisoara - Delhi - Timisoara cu Lufthansa;
 • Taxele de aeroport pentru zboruri;
 • Cazare 7 nopti la hotelurile mentionate, in tipul de camere specificat:
 • Mesele mentionate in program: 7 Mic dejun, 1 Pranz, 7 Cina;
 • Toate tururile si transferurile in conformitate cu itinerarul
 • Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program
 • Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile si transferurile incluse
 • Insotitor de grup
 • Bacsis ghizi locali si soferi
 • Asigurarea complexa de calatorie
 • Serviciu telefonic de urgente 24/7
 • Transportul se va face cu masina privata

Nu sunt incluse

 • Early check-in, late check-out
 • Taxa si formalitati de obtinere a vizei din India: 110 euro

Observatii

Festivalul Holi comemorează victoria binelui asupra răului, provocată de arderea și distrugerea demonesei numită Holika. Acest lucru a fost posibil datorită devotamentului neclintit față de zeul hinduist de conservare, Lord Vishnu.

Holi și-a luat numele de "Festivalul Culorilor" de la Domnul Krishna, o reîncarnare a Domnului Vișnu, care îi plăcea să joace frământări pe fetele din sat, umezindu-le în apă și în culori.

Festivalul marchează sfârșitul iernii și abundența sezonului de recoltă de primăvară viitoare.

Ziua 2: Delhi

New Delhi este capitala Indiei moderne. Aici poti admira cel mai bine din toata India imbinarea intre vechi si nou. New Delhi este format din 7 orase stravechi construite de-a lungul anilor intre secolele al XI-lea si al XX-lea. Este considerat cel mai diversificat oras din punct de vedere a stilurilor arhitecturale. New Delhi a fost proiectat si construit de britanici in 1920 si este un oras cu bulevarde largi, cladiri guvernamentale impresionante, parcuri generoase si gradini. Constructia lui a inceput in 1911 cand Regele George al V-lea a anuntat intentia mutarii capitalei de la Calcutta la Delhi.Incarcat de bijuterii arhitectonice ce au dainuit peste timp, adeseori plasate in parcuri si gradini superbe, ideale pentru relaxare, dar si cu al sau Old Delhi - sit urban si istoric, viu si fascinant, Delhi ofera o larga paleta de atractii turistilor, fie ca e vorba de Fortul Rosu - minunat exemplu de arhitectura militara Mughala, Moscheea Jama Masjid - cea mai mare din India, Qutub Minar - cel mai mare turn de caramida din lume, sau nenumaratele piete de unde poti cumpara orice, de la condimente pana la bijuterii de argint si matasuri.

Ziua 2: Qutub Minar

Qutub Minar din Delhi este cel mai inalt minaret din lume construit din caramida, inspirat dupa Minaretul lui Jam din Afghanistan, un exemplu deosebit al arhitecturii afgane timpurii care ma tarziu a evoluat in Arhitectura Indo-Islamica. Qutub Minar are 72,5 m inaltime si cinci etaje distincte, fiecare cu cate un balcon si este inclus in Lista Patrimoniului Universal UNESCO cu toate cladirile si monumentele aflate in imprejurimile sale

Ziua 4: Jaipur

Cuibarit intre dealurile salbatice din Aravalis, Jaipur, Orasul Roz, este o bijuterie neslefuita in nisipurile din Rajasthan. Jaipur este la fel de remarcabil pentru arhitectura si planimetria orasului, ca si pentru spiritul infocat al populatiei sale. Orasul reprezinta o sinteza unica de cultura pe care trebuie sa o traiesti ca sa o poti aprecia. Avandu-si originile adanc ingropate in paginile de istorie, orasul inca mai emana farmecul magic al unei lumi trecute. Este aproape palpabil parfumul cavaleriei si romantismului, in ciuda faptului ca a evoluat intr-un oras modern, furnicar al activitatilor comerciale din regiune. Urme de poveste ale unui trecut glorios si ale splendorilor regale sunt imprastiate prin oras, intr-un abandon aproape vesel.

Ziua 5: Fortul Amber

Fortul Amber este clasicul si romanticul palat tipic fortului Rajasthani. Constructia sa a fost inceputa de catre Man Singh I in 1592 si a fost terminata de urmasul acestuia, Jai Singh I. Exteriorul sau impunator si amenintator ascunde un paradis interior, o minunata fuziune de stiluri Mughal si Hindu in expresia lor suprema. O vizita in camerele regale decorate abundent cu fildes, oglinzi si picturi de o valoare inestimabila va fi o experienta de neuitat.

Ziua 8: Taj Mahal

Taj Mahal este un mausoleu situat in Agra, construit de imparatul Mughal Shah Jahan in memoria sotiei sale favorite, Mumtaz Mahal. Taj Mahal este considerat un exemplu deosebit al arhitecturii Mughal, avand un stil ce combina elemente din stilurile arhitecturale persan, indian si islamic. In 1983, Taj Mahal a devenit parte a Patrimoniului Universal UNESCO fiind considerat bijuterie a artei musulmane in India, una dintre capodoperele mostenirii universale admirate in toata lumea. Un poem in marmura, maiestate si maretie de neegalat, Taj Mahal e unic in lume. Opera de arta  monumentala care slaveste dragostea unui mare conducator pentru iubita lui regina este realizarea suprema a visului Imparatului Shah Jehan. Inceputa in 1631 e.n., construirea monumentului a durat 22 de ani. Ridicarea Taj Mahal-ului a fost incredintata unui consiliu de arhitecti aflat sub supraveghere imperiala, intre ei aflandu-se UL Abd-Karim Ma‘mur Khan, Makramat Khan si Ustad Ahmad Lahauri. Dintre acestia, Lahauri este considerat a fi proiectantul principal. Se presupune ca 20.000 de oameni au muncit pentru a ridica acest incantator mausoleu pe malul Raului Yamuna.

Înscrie-te acum!

Vă rugăm să completaţi toate câmpurile obligatorii!

Adresa de email pentru contact

Captcha image
In cazul in care nu se intelege textul, dati click pe imagine pentru a genera in mod dinamic alta.
** campurile marcate cu sunt obligatorii!

             Follow us! Connect with us to find best offers, content & competitions!         
AcasaDespre NoiAfiliaza-teTestimonialeContact
Newsletter
  Ultramarin SRL
  Str. Nicolae Paulescu, Nr.2
  (vis-a-vis de agentia CFR)
   

  0256-499706
  NUMAR DE URGENTA:
  0722467192
  Numar alternativ:
  0736405019

  Luni - Vineri: 9.00 - 18.00
  Sâmbata: închis
  Duminica: închis

  office@ultramarintm.ro
  Parteneri
  © ULTRAMARIN SRL. Toate drepturile rezervate.