Minunile naturii din Croația și Slovenia

Numar zile:

4

Date de plecare:

30.05.2018, 27.09.2018

Oras plecare:

Timişoara

Tara:

Croaţia

Tip transport:

autocar

Ziua 1

Plecare din Timişoara,dimineata, pe ruta Cenad, Budapesta, Balaton, Zagreb. Se viziteaza capitala Croatiei,orasul Zagreb.Spre seara se ajunge la cazare la hotel.
 

Ziua 2

Mic dejun.
Se pleacă spre Parcul National Plitvice, urmând vizitarea acestuia. Parcul Plitvice a intrat în atenţia naturaliştilor înca de acum câteva sute de ani, când au început primele studii asupra habitatului. În 1949, Parlamentul Republicii Croaţia declară parcul Plitvice rezervaţie naturală protejată. Senzaţia care te copleşteşte odată ce păşeşti aici este că ai ajuns într-un paradis terestru. Plecare spre Opatia, una din cele mai frumoase staţiuni de pe litoralul Croat.
Seara cazare la hotel.          

Ziua 3

Mic dejun.
Plecare spre Postojna, una dintre minunile lumii subterane care se afla în Slovenia, o ţara mică, dar cu multe atracţii naturale. Situată la doar 53 km distanţă de capitala Lublijana, peştera Postojna se află într-o imensa regiune carstică, fiind, de fapt, albia subterană a râului Pivka. Se viziteaza peştera.
Plecare spre Liublijana şi cazare la hotel.

Ziua 4

Mic dejun.   
Plecare spre Timişoara. Vizitam orasul Ljubljana. Plecare spre Timişoara..

Detalii

Cu trenul printr-o pestera de poveste…

Doar doua lucruri stiam inainte de a hotari sa mergem la  Postojna – faptul ca  este cel mai vizitat obiectiv turistic din Slovenia si ca este singura pestera din lume prin care  turistii sunt purtati cu … trenul. Suna destul de interesant si mai ales tentant … Fireste, as fi putut sa aflu destule alte informatii gratie prietenului nostru comun, internetul, dar am preferat sa-si mai faca treaba si factorul surpriza. Si a facut-o din plin.
O vizita  dureaza doua ore si jumatate, rastimp in care se strabat 5,2 km de galerii. Poate este interesant de stiut ca Postojna, cea mai lunga pestera carstica din Slovenia, numara cam 20 de kilometri de galerii, unele uscate, altele strabatute de rauri, chiar inundate permanent si, prin urmare, interzise publicului . Dupa primii doi kilometri parcursi cu trenul,  fiecare vizitator trebuie sa se alature unui grup, asta in functie de limba pe care o intelege respectivul (engleza, italiana, slovena, germana). Noi ne-am alaturat grupului vorbitor de limba engleza si am avut norocul sa ne bucuram de explicatiile unui ghid nu doar foarte bine informat, cum e si normal  in meseria aceasta,  dar si foarte mucalit, spiritual. Simpatic foc omul.  Insotiti de explicatiile ghidului nostru, am pornit la drum prin pestera, de data aceasta per pedes, cam un kilometru.
Pe tot parcursul acestui drum  ai ocazia sa admiri cea mai spectaculoasa, cea mai interesanta, cea mai frumoasa parte a pesterii  si lista adjectivelor la  superlativul relativ de superioritate ar putea  continua mult si bine. Pur si simplu ai senzatia ca ai ajuns intr-o alta lume si impresia de ireal este una coplesitoare.

O lume feerică: Parcul Național Plitvice

La o primă vedere peisajele par ireale şi lasă impresia că sunt modificate sau create pe calculator. Cei care au ajuns aici ştiu că acest parc există cu adevărat. Dar de ce să ne imaginăm, când putem chiar să fotografiem aceste locuri? Aşadar, dacă ajungeţi prin Croaţia, indiferent dacă mergeţi la mare sau doar o tranzitaţi, nu uitaţi să daţi o raită măcar pentru câteva ore şi pe la Plitvice - cel mai cunoscut dintre cele opt parcuri naţionale ale Croaţiei, o ţară în care circa zece la sută din suprafaţă are un statut protejat. Parcul Național Plitvice este atât de frumos, atât de pur şi natural, încât nici măcar pozele nu pot cuprinde şi reda în deajuns de fidel pitorescul şi frumuseţea locului, care te lasă absolut fără cuvinte.

Tarif

190 euro/pers. in camera DBL

 

Pretul include

 

 • 1 noapte de cazare cu mic dejun în Zagreb;
 • 1 noapte de cazare cu mic dejun în Opatija;
 • 1 noapte de cazare cu mic dejun în Liublijana;
 • transport cu autocarul climatizat;
 • ghid specializat pe tot parcursul excursiei.

Nu sunt incluse

 

-intrări la obiectivele turistice
-taxa de asigurare medicală
-taxa de statiune: Ljubljana (1,2 euro/pers);
-Zagreb (1 euro/pers);
- Opatja (1,5 euro/pers)

 

Observatii

Acte necesare:

 • paşaport original sau carte de identitate;
 • cazier judiciar pentru însoţitorul de grup de copii;
 • pentru copiii sub 18 ani - declaraţie notarială de la ambii părinţi, după caz.

Nota:

 • locurile vor fi rezervate în funcţie de ordinea înscrierii în agenţie;
 • preţul este valabil pentru grup de minim 35 de persoane;
 • în cazul în care vor fi mai puţini participanţi, preţul se recalculează;
 • ghidul are voie să modifice programul turistic fără a schimba structura acestuia.

Înscrie-te acum!

Vă rugăm să completaţi toate câmpurile obligatorii!

Adresa de email pentru contact

Captcha image
In cazul in care nu se intelege textul, dati click pe imagine pentru a genera in mod dinamic alta.
** campurile marcate cu sunt obligatorii!

             Follow us! Connect with us to find best offers, content & competitions!         
AcasaDespre NoiAfiliaza-teTestimonialeContact
Newsletter
  Ultramarin SRL
  Str. Nicolae Paulescu, Nr.2
  (vis-a-vis de agentia CFR)
   

  0256-499706
  NUMAR DE URGENTA:
  0722467192
  Numar alternativ:
  0736405019

  Luni - Vineri: 9.00 - 18.00
  Sâmbata: închis
  Duminica: închis

  office@ultramarintm.ro
  Parteneri
  © ULTRAMARIN SRL. Toate drepturile rezervate.