Belgrad, Orasul Alb - Serbia

David CsizmarikDimineata devreme, pe la 5 si jumatate, am pornit de acasa spre a lua autocarul care sa ne duca sa vizitam Belgradul.

O capitala care este numai la 150 de km de orasul meu de bastina Timisoara, capitala Republicii Serbia.
Am calatorit doua ore intr-un autocar plin cu turisti printre care eram si noi elevii de la Scoala Generala “Sfinta Maria”nr. 7 din Timisoara, impreuna cu cadrele didactice si citiva parinti.

Ajunsi la Belgrad,ne-am oprit la un mare magazin USCE Centre ca sa ne schimbam bani pentru ca sa ne putem permite sa  cumparam mici atentii pentru cei dragi ramasi acasa.

Am plecat catre mormintul lui Tito. Ghidul ne-a  explicit ca acesta era maresal la 52 de ani, conducator al poporului Iugoslav.Am vizitat casa cu Flori, unde era mormintul acestuia, am putut vedea stafetele pe care le-a cistigat, uniformele pe care le-a purtat de-a lungul anilor, statuia si diferite poze cu acesta care reprezentau etape din viata.

De acolo am plecat la  Cetatea de Sus, sa vedem statuia INVINGATORULUI. Cu patina timpului, inverzita statuia trona deasupra Belgradului. Expozitia de tunuri si tancuri era intinsa pe o suprafata imensa sub zidurile cetatii.Am intrat prin mai multe porti care erau construite incepind din anul 1750.Am aflat ca Belgradului I se spunea in trecut Cetatea Alba, datorita pietrelor din care era construita si care piatra era de culoare alba. Cetatea a fost cucerita in timp cind de otomani, cind de habsburgi, cuceriri si domnii care si-au lasat amprenta in intreaga istorie a capitalei. Am vizitat Zemunul, orasul vechi care era cetate romana, Noul Belgrad si Cetatea Veche.

De sus de pe culmea cetatii vechi se vedea Dunarea care primea afluenta Savei, unul dintre raurile mari ale Serbiei. Cele doua culori ale Savei care era un verde intunecat si Dunarea care avea o culoare deschisa, ne faceau sa intelegem in ce mod revarsarea ca affluent era primita.
Parcul plin de statui si pomi seculari, te imbata prin frumusete si culoare.toamna a pus stapinire pe cetate.

In drumul nostru erau multe chioscuri de unde puteai cumpara suveniruri si vederi ca amintire.
Ne-am intors la Usce Centre ca sa ne odihnim, servim masa, sau sa facem cumparaturi.Noi, copiii, am ales locul de joaca.

Dupa doua ore petrecute in Usce Centre am pornit cu autocarul spre casa.
Pe drum ne-am aratat unii altora cadorile cumparate.
A fost o zi implinita, plina de frumusete si voie buna.             Follow us! Connect with us to find best offers, content & competitions!         
AcasaDespre NoiAfiliaza-teTestimonialeContact
Newsletter
  Ultramarin SRL
  Str. Nicolae Paulescu, Nr.2
  (vis-a-vis de agentia CFR)
   

  0256-499706
  NUMAR DE URGENTA:
  0722467192
  Numar alternativ:
  0736405019

  Luni - Vineri: 9.00 - 18.00
  Sâmbata: închis
  Duminica: închis

  office@ultramarintm.ro
  Parteneri
  © ULTRAMARIN SRL. Toate drepturile rezervate.