EGIPT

O lume antică și fascinantă

Când spui Egipt gândul te duce la piramide, faraoni, deșert, dune de nisip, aventură pe Nil, dar și la lux și relaxare. Egiptul este situat în partea de nord-est a continentului afican, în fertila vale a Nilului, având deschidere la nord la Marea Mediterană, iar la est la Marea Roșie.

Clima este subtropicală, pe litoralul Mării Mediterane și în Delta Nilului cu valori între 27 grade Celsius și 32 grade Celsius pe timpul verii și până la 43 grade Celsius pe coasta Mării Roșii, în lunile iulie și august. Perioada recomandată pentru baie și plajă: din martie și până în octombrie. Perioada recomandată pentru vizite culturale: din noiembrie și până în februarie.

Fiind amplasat pe malul Nilului, Egiptul se bucură de culturi generoase de legume și cereale care influențează gastronomia din zonă. Bucătăria egipteană are influențe din bucătăria nord africană, cea arabă, și chiar și cea grecească.

Daca vizitezi Egiptul trebuie sa încerci următoarele preparate: Shakshouka se consumă la micul dejun deoarece este pe bază de ouă, Baba Ganoush – salata de vinete egipteană, Koshari – considerat preparatul național, este un preparat pe bază de orez, macaroane, legume, Ful Medammes – un preparat pe bază de fasole.

Alege destinația preferată