Termeni si conditii rezervare cazare

Termeni si conditii generale

Termeni si conditii generale

Termeni si conditii Rezervare bilete de avion

Termeni si conditii Rezervare bilete de avion

Termen si conditii Rezervare cazare

Termen si conditii Rezervare cazare

Termeni si conditii Rezervare Hotel & Cazare

Termeni si conditii Rezervare Hotel & Cazare

Termeni si conditii Rezervare pachet charter

Termeni si conditii Rezervare pachet charter

Conditii de calatorie

Conditii de calatorie

Termeni si conditii

Rezervare cazare

Acest document se refera la conditiile si informatiile precontractuale ce guverneaza Contractul privind pachetul de servicii de calatorie cf. Ordonantei2/2018.

I.REZERVAREA SI VANZARE SERVICIILOR HOTELIERE DE CATRE AGENTIA ULTRAMARINTM.RO

EFECTUAREA / MODIFICAREA / ANULAREA REZERVARILOR

 1. Orice rezervare efectuata online si neanulata, se considera FERMA si implica automat responsabilitatea platii.
 2. Termenul limita de anulare fara penalizare este specificat in momentul efectuarii rezervarii online. Depasirea termenului respectiv implica plata penalizarilor. In cazul rezervarilor care au mentionat “nerambursabil”, penalizarea este de 100% in cazul solicitarii anularii.
 3. In cazul neprezentarii la hotel, se va aplica penalizarea de 100% respectiv costul intregii sederi, sau o penalitate mai mica, in functie de politica de anulare a hotelului, daca este cazul.
 4. Cererile de rambursare, ca urmare a neutilizarii in totalitate sau partiala a serviciilor turistice, trebuiesc insotite de o confirmare scrisa din partea hotelului. Aceasta confirmare nu garanteaza returnarea contravalorii serviciilor neutilizate. Va fi onorata numai in cazul in care hotelul accepta returnarea contravalorii prin furnizorul de cazare.
 5. Toate rezervarile vor fi onorate numai pentru persoanele pe numele carora s-a facut rezervarea. Schimbarile de nume nu sunt permise, decat cu acordul hotelului, pentru care agentia nu poate garanta.
 6. In caz de imposibilitate fortuita de a onora rezervarea, ULTRAMARINTM.RO isi rezerva dreptul de a inlocui hotelul sau alte servicii confirmate initial cu altele de categorie similara sau superioara, fara nici un fel de alta compensatie in schimb sau de a returna banii integral in cazul in care este imposibila oferirea unei alternative.
 7. Check in-ul se face de obicei dupa ora 14.00, ora locala, in ziua sosirii programata in rezervare. Pentru a evita probleme la cazare, va rugam sa ne informati in cazul in care veti ajunge mai tarziu la hotel.
 8. In cazul sejururilor de odihna si/sau de tratament cu locul de desfasurare in Romania, turistul are obligatia sa respecte programul de acordare a serviciilor in Romania, respectiv: in statiunile de pe litoral, cazarea se face la ora 18.00 a zilei de intrare si se termina la ora 12.00 a zilei urmatoare celei inscrise pe voucher ori pe biletul de odihna si/sau de tratament; in statiunile din tara, altele decat cele de pe litoral, cazarea se face incepand cu ora 12.00 a zilei de intrare si se termina cel tarziu la ora 12,00 a zilei urmatoare celei inscrise pe bilet.
 9. La unele B&B cand check in-ul este acceptat pana la maxim o anumita ora, aceasta fiind mentionata pe voucher ( dar si expres mentionata la momentul rezervarii ). Nerespectarea limitei orei de check in impusa de proprietarul B&B ului poate conduce la decaderea totala din dreptul de cazare, sau poate fi acceptata contra unei taxe suplimentare de check in tarziu (late checkin ) Obligativitatea respectarii cerintelor proprietarului asupra informarii lui in prealabil, despre intarzierea la check in, apartine in exclusivitate turistului. Pentru nerespectarea specificatiilor particulare si a consecintelor acestora, agentia ULTRAMARINTM.RO nu este responsabila si nu-I pot fi imputate despagubiri. Agentia ULTRAMARINTM.RO va face toate demersurile pentru a ajuta turistul in asemenea situatii, dar nu poate garanta si nici nu este responsabil de efectele negative de ordin fianciar sau moral.
 10. Toate hotelurile publicate pe ULTRAMARINTM.RO solicita ca cel putin unul dintre pasageri sa aiba 18 ani impliniti. In cazul in care clientii au sub 21 ani si rezerva hoteluri din SUA sunt rugati sa contacteze hotelul direct pentru clarificari. De asemenea pentru hoteluri din Orientul Mijlociu, in situatia cuplurilor necasatorite, sunt rugati sa contacteze hotelul pentru clarificari.

II.PRETUL

 1. ULTRAMARINTM.RO nu percepe taxe sau comisioane in plus fata de tarifele afisate online.
 2. Mesele incluse in fiecare tarif sunt specificate la rubrica “Mese incluse”.
 3. In anumite destinatii se percep taxe locale, platibile direct la hotel.
 4. Unele hoteluri au tarife fluctuante, care se schimba zilnic in functie de disponibilitate si sezonalitate. Tariful nu se garanteaza decat pe baza unei rezervari confirmate. Nu se accepta o cerere de rambursare bazata pe faptul ca pretul de vanzare a fost aproape sau peste tariful de receptie.
 5. Conducerea hotelului are dreptul sa ceara la sosire detaliile cardului de credit sau un depozit care sa acopere si sa garanteze orice costuri suplimentare care pot aparea in timpul sederii.
 6. Taxa de serviciu/comisionul este inclus in tariful afisat, in cota de 0 -30% si este nereturnabila. in caz de anulare calatorie daca conditiile rezervarii permit, fie intr-o situatie voluntara, fie intr-o situatie involuntara, cu exceptia situatiei in care serviciile nu au putut fi confimate de catre ULTRAMARINTM.RO, conform comenzii ( chiar daca cazarea este rambursabila, taxa de serviciu este neraturnabila)

III.TIPURI DE CAMERE

 1. Tipurile de camere pot depinde de disponibilitatea acelui tip de camera in hotel si pot varia in functie de hotel si/sau de tara in ceea ce priveste categorizarea tipurilor de camere. Incercam sa ne asiguram ca hotelul ofera tipul de camera rezervat, totusi pot exista situatii cand in loc de o camera cu pat dublu poate fi alocata o camera cu doua paturi separate sau o camera cu pat dublu poate fi alocata in loc de o camera cu doua paturi separate. Va rugam sa luati la cunostinta ca majoritatea hotelurilor europene ofera doua paturi single alaturate pentru a forma un pat dublu. In timp ce toate preferintele legate de tipul de camera dorit sunt trimise la hotel, alocarea camerelor este facuta de catre hotel si depinde de disponibilitatea din momentul intrarii in hotel. O camera tripla nu garanteaza trei paturi separate. Marimile paturilor si configuratia lor pot diferi. Acest lucru poate include si un pat pliant. O camera cvadrupla este o camera pentru patru adulti, cu doua, trei sau patru paturi. Acest lucru poate include si paturi pliante. Aranjamentul paturilor poate varia considerabil.

Denumirile standard in industria hoteliera a tipurilor de camera reprezinta, in general urmatoarele:

  • Camera single – contine un singur pat pentru o persoana
  • Camera dubla – contine un pat dublu pentru 2 persoane
  • Camera twin – contine 2 paturi de cate o persoana
  • Camera dubla/ twin in regim de single – contine un pat dublu pentru o persoana
  • Camera tripla – contine 3 paturi de cate o persoana sau un pat dublu pentru 2 persoane si un pat suplimentar pentru 1 persoana
  • Camera quadrupla – contine fie 2 paturi duble, fiecare pentru 2 persoane, fie 4 paturi separate de 1 persoana, fie 1 pat dublu pentru 2 persoane si 2 paturi suplimentare de 1 persoana
  • Camera twin/ dubla plus copil – contine fie 2 paturi separate sau un pat dublu plus 1 pat suplimentar pentru copil, in functie de varsta indicate in rezervare. In unele cazuri, in functie de varsta, copilul imparte acelasi pat cu parintii. In cazul in care doriti pat explicit pentru copil, va sugeram sa efectuati cautarea doar pentru adulti, considerand copilul adult.
  • Family room- contine un pat dublu + un extra bed – in functie de configurarea hotelului, b&B. hostel s.a
  • Economy room – contine un pat dublu sau 2 single in functie de configurarea hotelului aceste camere de obicei sunt sub nivelul standard (ex: fara geam sau la demisol, camere foarte mici, etc.)
  • Run of house – ultima camera disponibila la hotel
  • Double/twin room with shared bathroom – contine pat cu baia la comun cu alte camere
  • Double/Twin with shared dormitory – contine pat intr-o camera comuna cu alte persoane
 1. Orice cerere suplimentara, cum ar fi pentru etaj superior, pentru camera de fumatori etc. nu e garantata in momentul rezervarii. Va depinde de disponibilitatea hotelului in ziua intrarii clientului. Exemplu : baby cot. Pentru servicii suplimentare la cerere, hotelul poate sa perceapa taxa pe care o incaseaza direct.

Copiii pana in 2 ani sunt considerati infanti si pentru a obtine un baby-cot pentru acestia este necesara o confirmare prealabila din partea hotelului.

 1. Clasificarea dupa stele a hotelurilor afisate ofera o idee generala a calitatii hotelului si un nivel aproximativ de facilitati, servicii si confort. Totusi criteriile si cerintele specifice aplicate pot diferi de la tara la tara. ULTRAMARINTM.RO nu se face responsabil de aceasta varietate in ceea ce priveste clasificarea hotelurilor intre tari, tipuri de camere si informatiile despre hotel legate de aceste chestiuni. Este responsabilitatea persoanei care face rezervarea sa se asigure ca tipul de camera rezervat este adecvat numarului de persoane care calatoresc si confortului avut in vedere, prin consultarea site-ului oficial al hotelului.

IV. INCETAREA CONTRACTULUI

 1. Agentia ULTRAMARINTM.RO poate inceta contractul de comercializare de servicii de calatorie si poate oferi calatorului rambursarea completa a tuturor platilor efectuate, dar nu este raspunzatoare pentru plata unor despagubiri suplimentare, in cazul in care :
  1. a fost respinsa cazarea de catre hotel, din cause independente de Agentie
  2. nu poate executa contractul din cauza unor circumstante inevitabile si extraordinare si instiinteaza calatorul cu privire la incetarea contractului, fara intarziere si inainte de inceperea executarii pachetului, putand sa ofere calatorului rambursarea completa a tuturor serviciilor achitate ( materiala sau prin reprogramare),conform optiunilor oferite de hotel/partener extern.
 2. Calatorul poate inceta contractul in orice moment. In cazul in care calatorul inceteaza voluntar contractul, acesta are obligatia sa suporte penalitatile de incetare agreate la momentul efectuarii rezervarii/ corespunzatoare ofertei, respectiv pretului platit.

V.RECLAMATII

 1. Orice reclamatie trebuie trimisa in scris catre agentie, pe email la office@ultramarintm.ro, in cel mai scurt timp posibil de la data iesirii din hotel, dar nu mai tarziu de 30 de zile de la check out.
 2. Nu vom lua in considerare reclamatiile care nu au fost supuse atentiei hotelului pe timpul sederii clientului. Orice reclamatie trebuie raportata pe loc hotelului si adusa la cunostinta agentiei ULTRAMARINTM.RO, de la fata locului.
 3. Nu suntem responsabili pentru compensarea niciunei situatii care ar fi putut fi rezolvata la fata locului daca hotelul ar fi fost informat.

VI.TERMENI SI CONDITII GENERALE

 1. ULTRAMARINTM.RO nu va fi responsabil pentru orice inconveniente sau rezultate ale unor circumstante neprevazute cum ar fi inundatii, cutremure, revolte, pandemii,incendii, acte teroriste, acte guvernamentale sau schimbarea autoritatii dintr-o tara, conditii de vreme nefavorabile sau renovari la hotel care nu ni s-au comunicat in avans.
 2. Diferentele de clima si regulile de economisire a energiei din diferite tari pot afecta sistemele de incalzire din hotelurile localizate in zona sau tara respectiva. De exemplu, in Italia sistemul de incalzire poate fi operat intre 15 noiembrie si 15 martie din cauza reglementarilor guvernamentale.
 3. Inceperea si incetarea datelor de functionare a piscinelor pot fi de asemenea afectate de conditiile de clima si vreme. ULTRAMARINTM.RO nu este responsabil pentru politicile hotelurilor legate de aceste aspecte.
 4. Dupa efectuarea rezervarii, va rugam verificati si asigurati-va ca toate detaliile din voucher ( cum ar fi adresa hotelului, informatiile despre hotel, oras si tara ) sunt corecte. In acest mod veti fi protejat de orice neplaceri cauzate de o eroare a sistemului.
 5. Folosirea site-ului se face numai in urma acceptarii termenilor si conditiilor. Daca nu acceptati acesti termeni si conditii, nu folositi acest site!

VII.DOCUMENTELE DE CALATORIE

Cerintele legate de pasaport si vize, inclusiv termenele aproximative de obtinere a vizelor si informatii referitoare la formalitatile legate de sanatate in tara de destinatie,sunt in sarcina exclusiva a calatorului care trebuie sa se informeme official de WWW.MAE.ROWWW.POLITIADEFRONTIERA.RO, AMBASADE,etc.

VIII. ASIGURARI

Agentia ULTRAMARINTM.RO, recomanda calatorului asigurarea facultativa care sa acopere costurile incetarii contractului de catre calator sau costurile de asistenta, inclusiv taxele de repatriere, in caz de accident, de boala sau de deces.

IX. DISPOZITII FINALE

Termenii si conditiile contractuale corespund prevederilor legale in vigoare la data redactarii si reprezinta termenii contractuali generali care guverneaza Contractul de comercializare incheiat intre Agentia de turism ULTRAMARINTM.RO si Calator/turist, in functie de obiectul contractului ( bilet de avion, cazare, pachet dinamic, pachet charter )

Termenii de mai jos sunt echivalenti si au intelesul prevazut in OG nr. 2/2018, dupa cum urmeaza:
- turist = calator = orice persoana care doreste sa incheie un contract sau care are dreptul sa calatoreasca pe baza unui contract incheiat in conditiile prezentei ordonante
- agentie =agentia de turism care desfasoara activitatea de intermediere.

X. Termenii si conditiile se aplica atat cazarii - individual cat si cazarii ca parte componenta intr-un pachet dinamic (city- break/avion+cazare ), independent de termenii si conditille biletului de avion din pachetul dinamic, fiecare serviciu supunandu-se propriilor conditii de comercializare.