Termeni si conditii pachet charter

Termeni si conditii generale

Termeni si conditii generale

Termeni si conditii Rezervare bilete de avion

Termeni si conditii Rezervare bilete de avion

Termen si conditii Rezervare cazare

Termen si conditii Rezervare cazare

Termeni si conditii Rezervare Avion & Cazare

Termeni si conditii Rezervare Avion & Cazare

Termeni si conditii Rezervare pachet charter

Termeni si conditii Rezervare pachet charter

Conditii de calatorie

Conditii de calatorie

Termeni si conditii

Rezervare pachet charter

Acest document se refera la conditiile si informatiile precontractuale ce guverneaza Contractul privind pachetul de servicii de calatorie cf. Ordonantei2/2018.

I. EFECTUAREA / MODIFICAREA / ANULAREA REZERVARILOR

 1. Orice rezervare efectuata online si neanulata, se considera FERMA si implica automat responsabilitatea platii, in conditiile afisate.
 2. Contractul ia nastere in momentul in care serviciile solicitate de catre client au fost confirmate de catre agentie ULTRAMARINTM.RO, respectiv clientul ia la cunostinta despre serviciile care i-au fost confirmate conform comenzii online.
 3. Pentru procesarea unei comenzi de servicii, agentia ULTRAMARINTM.RO poate solicita un avans de pana la 100% din pretul pachetului.
 4. Plata finala se va face integral pana cu cel tirziu 40 zile inainte de inceperea sejurului.
 5. In cazul in care continutul cererii de rezervare difera de continutul confirmarii calatoriei turistice sau daca comanda nu a putut fi confirmata, turistul poate considera ca voiajul nu a fost rezervat si are dreptul la rambursarea imediata a tuturor sumelor deja platite, fara a fi insa in masura a solicita despagubiri.

II.PRETUL

Pretul contractului este specificat pe factura si cuprinde costul serviciilor turistice efective, comisionul Agentiei /Taxa de serviciu si T.V.A.

Taxa de serviciu/comisionul este inclus in tariful afisat, in cota de 0-30% si este nereturnabila in caz de anulare calatorie daca conditiile rezervarii permit, in situatia voluntara de anulare solicitata de calator, cu exceptia situatiei in care serviciile nu au putut fi confirmate de catre ULTRAMARINTM.RO, conform comenzii sau in cazuri de circumstante inevitabile si extraordinare.

III. DREPTURILE SI OBLIGATIILE AGENTIEI

 1. In cazul in care Agentia este nevoita sa modifice una dintre prevederile esentiale ale contractului, are obligatia sa informeze turistul imediat ce a fost notificata de catre agentia organizatoare de charter
 2. Agentia poate sa modifice pretul contractului, in sensul majorarii sau micsorarii, dupa caz, numai daca modificarea are loc ca urmare a variatiilor costurilor de transport. Preturile stabilite in contract nu pot fi majorate, in niciun caz, in cursul celor 20 de zile calendaristice care preced datei plecarii.
 3. In cazul in care, dupa inceperea calatoriei turistice, o parte importanta din serviciile turistice prevazute in contract nu este realizata sau Agentia constata ca nu le va putea realiza, aceasta este obligata sa ofere turistului alternative corespunzatoare in vederea continuarii calatoriei turistice fara majorarea pretului, respectiv serviciile turistice oferite sa fie de aceeasi calitate si cantitate;
 4. Agentia este raspunzatoare pentru buna executare a obligatiilor asumate prin contract, cu exceptia urmatoarelor cazuri:
  1. cand neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa a obligatiilor asumate prin contract se datoreaza turistului;
  2. cand neindeplinirea obligatiilor se datoreaza unor cauze de forta majora sau unor imprejurari pe care nici Agentia, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita (modificari de orar sau de itinerar, intarzieri in traficul mijloacelor de transport etc.).
 1. In cazul in care continutul cererii de rezervare difera de continutul confirmarii calatoriei turistice sau daca comanda nu a putut fi confirmata, turistul poate considera ca voiajul nu a fost rezervat si are dreptul la rambursarea imediata a tuturor sumelor deja platite, fara a fi insa in masura a solicita despagubiri.

IV. DREPTURILE SI OBLIGATIILE TURISTULUI

Renuntari, penalizari, despagubiri

 1. In cazul in care turistul nu poate sa participe la calatoria turistica, acesta poate sa cesioneze contractul unei terte persoane care indeplineste toate conditiile aplicabile pachetului de servicii turistice contractat, cu obligatia de a anunta in scris Agentia cu cel putin 14 zile inaintea datei de plecare. In acest caz Agentia reziliaza contractul cu turistul care cesioneaza contractul si incheie un alt contract cu noul turist. Pentru calatoriile individuale, in cazul in care mijlocul de transport. Agentia poate sa perceapa taxa de schimbare contract.
 2. Turistul poate inceta contractul privind pachetul de servicii de calatorie in orice moment inainte de inceperea acestuia. In cazul in care turistul inceteaza contractul privind pachetul de servicii de calatorie, acesta poate fi obligat sa plateasca Agentiei de turism organizatoare o penalitate de incetare conform conditiilor contractuale carora se supune comanda.
 3. Orice modificare, referitoare la schimbarea unitatii de cazare, data de plecare, nume sau schimbarea persoanei titular de contract sau orice alt element principal ce face obiectul contractului, la cererea titularului acestuia, se poate face numai daca exista aceasta posibilitate si daca nu intra in contradictoriu cu penalizarile de anulare a pachetului. Toate solicitarile de modificare sau anulare se accepta doar in scris si se solutioneaza conform conditiilor aferente fiecarui program/produs. Pentru orice modificarea adusa unui pachet pentru care s-a achitat avans sau taxa de rezevare se va percepe o taxa de procesare de 25 euro.
 4. Conditiile de anulare difera in functie de tipul pachetului de servicii turistice comercializat, de tipul de oferta si vor fi specificate in fiecare rezervare, in Anexa la Contract, aferenta produsului vandut.

Conditiile standardizate sunt:

  1. 40% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 46 zile calendaristice inainte de data plecarii;
  2. 60% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 30-45 zile calendaristice inainte de data plecarii;
  3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 29 zile calendaristice inainte de data plecarii;
  4. 100% din pretul pachetului de servicii, in cazul in care turistul a achizitionat pachetul de servicii turistice din cadrul programelor speciale de tip Early Booking, Black Friday, Last Minute, Nonrefundable, sau alte programe similare indiferent de data la care turistul solicita renuntarea.

Conditiile strandard vor fi inlocuite de cele comunicate mai sus, intotdeauna aplicandu-se conditiile cele mai restrictive si se va incheia Anexa specifica la Contract.

 1. Incetarea contractuluiprivind pachetul de servicii de calatorie:

5.1. Agentia ULTRAMARINTM.RO poate inceta contractul privind pachetul de servicii de calatorie si poate oferi calatorului rambursarea completa a tuturor platilor efectuate pentru pachet, dar nu este raspunzatoare pentru plata unor despagubiri suplimentare, in unul dintre urmatoarele cazuri:

  1. numarul de persoane inscrise pentru participarea la pachetul respectiv este mai mic decat numarul minim stabilit in contract, iar agentia de turism organizatoare il instiinteaza pe calator cu privire la incetarea contractului in termenul stabilit in contract, dar nu mai tarziu de:
   • 20 de zile inainte de inceperea executarii pachetului, in cazul calatoriilor care dureaza mai mult de sase zile (pachete charter) ;
   • 7 zile inainte de inceperea executarii pachetului, in cazul calatoriilor care dureaza intre doua si sase zile;
   • 48 de ore inainte de inceperea executarii pachetului, in cazul calatoriilor care dureaza mai putin de doua zile;

Aceste restituiri sau rambursari se efectueaza catre calator fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la incetarea contractului privind pachetul de servicii de calatorie. Pot exista si intarzieri, dar justificate.

  1. nu poate executa contractul din cauza unor circumstante inevitabile si extraordinare si instiinteaza calatorul cu privire la incetarea contractului, fara intarziere si inainte de inceperea executarii pachetului, putand sa ofere calatorului rambursarea completa a tuturor serviciilor achitate din pachet (material sau prin reprogramare) conform optiunilor oferite de organizatorul de chartere/ partener/linie aeriana/hotel, situatia nefiind controlabila sau imputabila agentiei sau partenerilor.

5.2. Calatorul poate inceta contractul privind pachetul de servicii de calatorie in orice moment inainte de inceperea executarii pachetului. In cazul in care calatorul inceteaza voluntar contractul privind pachetul de servicii de calatorie, acesta are obligatia sa plateasca agentiei de turism ULTRAMARINTM.RO penalitatile de incetare agreate la momentul efectuarii rezervarii/ corespunzatoare ofertei, respectiv pretului platit.

 1. Pe parcursul desfasurarii programului turistic sau prestarii serviciilor turistice, turistul poate renunta total sau partial la serviciile oferite; in acest caz el nu are dreptul la nicio rambursare sau despagubire. In cazul in care turistul invoca ca motiv al incetarii unilaterale a contractului motive medicale, rambursarea contravalorii pachetului de servicii turistice se va face de catre compania de asigurare, daca turistul a incheiat o astfel de asigurare storno.
 2. Daca o parte semnificativa din serviciile de calatorie nu poate fi executata asa cum s-a convenit in contract, Agentia de turism va oferi, fara costuri suplimentare pentru turist, servicii alternative corespunzatoare pentru continuarea derularii pachetului, pe cat posibil echivalente sau de mai buna calitate decat cele specificate in contract.

In cazul schimbarii cazarii, se va oferi o alta unitate de cazare in aceeasi locatie sau zona, in cea mai apropiata varianta fata de cea initiala, disponibila la momentul respectiv.

Turistul poate respinge serviciile alternative numai daca acestea nu sunt comparabile cu ceea ce s-a convenit in contract.

 1. In cazul in care din motive independente de agentia ULTRAMARINTM.RO, turistul nu doreste sa beneficieze de unul dintre serviciile incluse in pachet, din propria initiativa, Agentia nu va returna contravaloarea serviciului neutilizat.

V. RECLAMATII

In cazul in care turistul este nemultumit de serviciile turistice primite, acesta are obligatia de a intocmi o sesizare in scris, clar si explicit, cu privire la deficientele constatate la fata locului, legate de realizarea pachetului de servicii turistice contractat, ce se va transmite prompt atat Agentiei, cat si prestatorului de servicii turistice (conducerii hotelului, restaurantului).

Atat Agentia, cat si prestatorul de servicii turistice vor actiona imediat pentru solutionarea sesizarii. In cazul in care sesizarea nu este solutionata sau este solutionata partial, turistul va depune l Agentiei o reclamatie in scris, in termen de maximum 5 zile calendaristice de la incheierea calatoriei, Agentia urmand ca, in termen de 30 de zile calendaristice, sa comunice rezolutia.

Agentia recomanda ca eventualele neconcordante locale de la unitatile hoteliere sa fie solutionate cu asistentul local (ghidul) si numai daca nu se rezolva poate sa instiinteze agentia pentru solutionare.

VI. DOCUMENTELE DE CALATORIE

Cerintele legate de pasaport si vize, inclusiv termenele aproximative de obtinere a vizelor si informatii referitoare la formalitatile legate de sanatate in tara de destinatie,sunt in sarcina exclusiva a calatorului care trebuie sa se informeze oficial de pe site-ul WWW.MAE.ROWWW.POLITIADEFRONTIERA.RO, AMBASADE,etc.

VII. ASIGURARI

Agentia ULTRAMARINTM.RO, recomanda calatorului asigurarea facultativa care sa acopere costurile incetarii contractului de catre calator sau costurile de asistenta, inclusiv taxele de repatriere, in caz de accident, de boala sau de deces.

VIII. DISPOZITII FINALE

Termenii si conditiile contractuale corespund prevederilor legale in vigoare la data redactarii si reprezinta termenii contractuali generali care guverneaza Contractul de comercializare incheiat intre Agentia de turism ULTRAMARINTM.RO si Calator/turist, in functie de obiectul contractului ( bilet de avion, cazare, pachet dinamic, pachet charter )

Termenii de mai jos sunt echivalenti si au intelesul prevazut in OG nr. 2/2018, dupa cum urmeaza:
- turist = calator = orice persoana care doreste sa incheie un contract sau care are dreptul sa calatoreasca pe baza unui contract incheiat in conditiile prezentei ordonante;
- agentie =agentia de turism care desfasoara activitatea de intermediere.