Detalii oferta
Rezervare
Confirmare
de la
EUR 3890 00 EUR
/ adult
Aventura in America Centrala, intre Marea Caraibilor si Oceanul Pacific, cu Monica Jurma - 13.03 - 26.03.2024

SOLD OUT

Haideti cu noi sa descoperim Costa Rica, o bijuterie verde situata intre Oceanul Pacific si Marea Caraibilor! Aici,  Pura Vida este un fel de a fi, nu doar salutul de intampinare, de ramas bun sau expresia care indica faptul ca totul e in regula!

Pura Vida! …. simplu tradus, “Viata pur si simplu”.

In calatoria noastra vom descoperi paduri tropicale spectaculoase, vulcani maiestuosi, peisaje de jungla care ne taie respiratia, si plaje idilice apartinand Marii Caraibilor si Oceanului Pacific. Toate fara a parcurge distante mari de la una la cealalta.

Vom ajunge in locuri unde ochiul va vedea imagini pe care mintea le va procesa inca multa vreme dupa ce le vom fi vazut! Aparatele de fotografiat vor surprinde exemplare de flora si fauna splendide.

De la superbii tucani si papagali, la lenesii care par sa fie mereu zambitori, maimute, iguane  – pe toate le putem vedea in drumetiile relaxante prin Parcurile Nationale sau in plimbarile  pe podurile suspendate deasupra padurii tropicale.

Plaja lunga si relaxata de la malul Oceanului Pacific, va fi oaza noastra de refacere la final.

Cazarile le-am ales in apropierea parcurilor nationale, la lodge-uri, acolo unde s-a putut. In locuri unde constructiile s-au integrat cat mai firesc in natura, iar dimineata, la cafea, suntem vizitati de vreo maimuta sau vreun tucan 😊

Iata mai jos programul calatoriei noastre in detaliu:

Ziua 1: 13 martie - TIMISOARA – BUDAPESTA – AMSTERDAM – SAN JOSE, Costa Rica

Plecam in zori din Timisoara, si, datorita diferentei de fus orar, in seara aceleiasi zile suntem pe continentul american, in Costa Rica! (Costa Rica este pe UTC - 6h, Romania fiind UTC + 2h in  martie)
Zborul nostru, 13.03.2024: Budapesta 06:30 – Amsterdam 08:45; Amsterdam 12:40 – San Jose 17:25

Welcome to San Jose!
Ne intampina la aeroport ghidul nostru, si, in drum spre hotel, pentru ca suntem convenabil cazati in inima capitalei San Jose, vom vedea primele scene din noua lume in care am poposit.

Intr-o plimbare usoara, binevenita dupa zborul lung,  exploram San Jose la pas. Din cosmopolitul San Jose se ajunge la coasta Caraibilor in 3 ore si la coasta Pacificului in 2 ore. Chiar daca pentru majoritatea turistilor San Jose este doar punctul de aterizare si decolare in Costa Rica,  o plimbare prin capitala poate dezvalui lucruri interesante: vechile case coloniale ale baronilor cafelei, cladiri reprezentative precum Muzeul National, Catedrala, Banca Nationala sau colectii impresionante in Muzeul Jadului, Muzeul Aurul Precolumbian, etc

·         Cazare: Sleep Inn Paseo Las Damas Hotel 4*, cu mic dejun inclus 

Ziua 2: 14 martie SAN JOSE – GRADINILE CASCADELOR LA PAZ si Optional: VULCANUL POAS

Astazi incepe aventura noastra in Costa Rica! Dupa un mic dejun tihnit pornim spre Gradinile Cascadelor La Paz, o introducere excelenta in lumea spectaculoasa costaricana.

Cele 5 Cascade La Paz, cu vegetatia luxurianta splendida din jurul lor, au dus la crearea spatiului denumit astazi Gradinile Cascadelor La Paz. Intram intr-o rezervatie naturala incarcata de exotism, unde vom putea privi flora si fauna costaricana si cel mai mare sanctuar pentru animale din Costa Rica.

Celebri tucani, pasarile colibri, cel mai mare observator de fluturi din lume, gradinile de orhidee, fac din aceste gradini un paradis exotic.                                                                                                                                                                           

OPTIONAL: vizita in Parcul National Vulcanul Poas!

Aceasta vizita o introducem in program ca fiind optionala, pentru ca atunci cand se detecteaza activitate a vulcanului, Parcul National este inchis. Acest lucru se stie cu saptamani bune inainte, asa ca inainte de plecare vom vedea daca putem ajunge.

Datorita privelistilor minunate, a craterelor sale spectaculoase, si a accesibilitatii, Vulcanul Poas si Parcul National din jurul sau, reprezinta un punct de atractie major in Costa Rica.

Cu o inaltime de 2.697 m, Vulcanul Poas are unul dintre cele mai mari cratere active din lume. Spectaculozitatea vulcanului este data mai ales de cele doua lacuri din craterele vulcanului.
Craterul Nordic, cu Laguna Caliente (Laguna Fiebinte), lacul cu una dintre cele mai mari aciditati din lume. Emanatiile de fum si aburi amintesc de activitatea geotermala din strafundurile vulcanului. O chimie complexa, reproduce aici conditiile de pe Pamantul timpuriu si de pe Marte.
Craterul sudic, inactiv, gazduieste Laguna Botos. Este un lac cu apa rece si limpede, de o culoare albastra spectaculoasa.

Pranzul, inclus, se va servi intr-un restaurant local. Cina este la alegerea fiecaruia, San Jose ofera cu siguranta multe optiuni.

·         Cazare: Sleep Inn Paseo Las Damas Hotel 4*, cu mic dejun inclus 

Ziua 3: 15 martieSAN JOSETORTUGUERO

Vom pleca devreme spre Guápiles, in regiunea Tortuguero, oprindu-ne pe drum la un restaurant local pentru micul dejun.

Drumul in sine va fi spectaculos, pentru ca vom traversa Parcul National Braulio Carrillo, un ocean de vegetatie verde exotica, iar mai apoi niste plantatii de banane.

Punctul culminant al zilei este insa imbarcarea, la Cano Blanco/ La Pavona, pentru navigarea spre inima padurii tropicale. Barca ne va duce pe canalele din zona Tortuguero, unde vom observa si flora si fauna locala: de la maimute, crocodili,  la lenesi, celebri tucani si nu numai. Ne aflam in zona caribiana a tarii.

Dupa incursiunea aceasta ne cazam la lodge si luam pranzul.  Am ales o cazare situata strategic intre laguna principala si Marea Caraibilor, la doar 5 minute cu barca de Parcul National Tortuguero.

Dupa-amiaza facem o plimbare printr-un sat tipic de pe coasta caraibiana, impreuna cu ghidul.

·         Cazare la Mawamba Lodge, cu  mic dejun, pranz si cina incluse              

Ziua 4: 16 martie - PARCUL NATIONAL TORTUGUERO

Dupa micul dejun servit la hotel, pornim pe canalele Parcului National Tortuguero pentru a descoperi splendida biodiversitate a acestui parc national. Ghidul nostru ne va ajuta sa identificam exemplarele de fauna si flora tropicala: multiple specii de maimute, pasari si iguane.

Senzatia este ca intram in alta lume, iar linistea si observarea naturii cu respiratia taiata este un reflex natural.

Dupa-amiza, vom vizita Gradina Botanica a lodge-ului unde suntem cazati. Sau mai bine zis vizitam Gradina Botanica in care suntem cazati. Veti vedea, natura este atat de darnica in Costa Rica, ne primeste in sanul ei la tot pasul!

 ·         Cazare la Mawamba Lodge, cu  mic dejun, pranz si cina incluse 

 Ziua 5 : 17 martie -  TORTUGUERO – LA FORTUNA – ARENAL - BALDI HOT SPRINGS

Dupa micul dejun ne bucuram de natura minunata caraibiana in drumul de intoarcere cu barca la Caño Blanco/La Pavona.
Vom servi pranzul si ne continuam drumul
spre NV-ul tarii, spre orasul La Fortuna. Acesta este situat la poalele Vulcanului Arenal, o imagine emblematica pentru Costa Rica, datorita formei sale conice perfecte.

Ne cazam, si iesim sa exploram micul orasel turistic de la poalele Vulcanului.

Baldi Hot Springs

Ne indreptam spre Baldi Hot Springs, unde vom petrece dupa-amiaza si seara. Relaxarea in piscine cu ape termale terapeutice va fi la superlativ! Stim din experienta calatoriilor anterioare. Efectul garantat va fi acela de detensionare a musculaturii, urmata de o relaxare minunata. O adevarata sesiune de hidroterapie.

Baldi este organizat sub forma a 25 de piscine alimentate natural de ape subterane termale, asezate in panta, toate avand in fata panorama maiestuasa a Parcului si faimosului Vulcan Arenal. Temperatura apei scade pe masura ce piscinele coboara in panta, astfel ca oricine isi poate gasi piscina prefera aici. Bazinele sunt diferite ca marime (in unele se poate inota, in altele sunt amenajate pool baruri, apoi sunt cele de adancime mica, cu “paturi” sau “fotolii” , numai bune pentru o relaxare maxima, in ciripit de pasarele).

Cina este inclusa la restaurantul din complexul Baldi Hot Springs.

·         Cazare la Montana de Fuego, cu mic dejun inclus

Ziua 6: 18 martie La Fortuna - ARENAL - MONTEVERDE

Astazi ne pregatim pentru un nou nivel al aventurii noaste in Costa Rica: vom observa natura mergand pe poduri suspendate deasupra padurilor virgine!

Dupa micul dejun pornim cu ghidul nostru spre Parcului National Arenal, unde vom parcurge traseul care include 15 poduri suspendate (la inaltimi intre 5 si 100 m), pentru a observa fauna si flora din Arenal dintr-o perspectiva diferita. Ghidul nostru experimentat ne va ajuta sa observam specii diverse de vegetatie si animale.

Privind de sus padurea tropicala, perspectiva se schimba complet! Frunzele diverselor specii de copaci sunt enorme in partea de sus a frunzisului padurii. Si toate par sa fie cumva conectate intre ele, prin vegetatia de tip liana.  Plimbarea pe aceste poduri suspendate, este definitiv o experienta care trebuie traita odata in viata!

NOTA: Podurile sunt fabricate din aluminiu si otel zincat si garanteaza siguranta completa. Acest tur este potrivit pentru orice varsta.

Dupa-amiaza vom face un Tur al Cafelei si un Tur al Ciocolatei. Nu putea lipsi o astfel de experienta in Costa Rica!
Vom afla detalii despre procesul de productie si preparare al cafelei, de la samanta pana la ceasca de cafea. Desigur, vom degusta cafeaua, si vom putea cumpara pentru acasa sortimentul care ne-a placut cel mai mult.

Dupa turul cafelei ne indreptam spre senzatia dulce a zilei, un tur in care vom afla detalii si vom degusta delicioasa ciocolata. Si de data aceasta, vom afla despre intregul proces al ciocolatei, de la samanta pana la delicioasa tableta de ciocolata. Si aici, vom avea ocazia sa gustam mai multe tipuri de ciocolata precum Ciocolata Neagra, Ciocolata cu Lapte, Ciocolata Alba, etc

Energizati si indulciti, vom continua apoi drumul catre  Monteverde, in mijlocul padurii tropicale, cu copaci spectaculos de inalti, impodobiti  cu bromelii, muschi, ferigi si liane.

Padurea din Monteverde este numita „cloud forest” datorita altitudinii la care este situata, care face ca norii sa coboare pana la nivelul solului, dand senzatia ca umblam prin ceata.

Monteverde cuprinde 6 zone ecologice, dintre care circa 90% reprezinta paduri virgine ce adapostesc 130 de specii de mamifere, 500 de specii de pasari, 120 de specii de amfibieni si reptile si peste 3.000 de specii de plante.

Aventura prin Monteverde va trebui sa astepte insa pana maine. O prefigurare a ei va fi insa cazarea, la lodge-uri in mijlocul padurii.

Pranzul, optional, se va servi intr-un restaurant local, cu  preparate la alegerea fiecaruia. Cina este inclusa.

 • Cazare la Jaguarundi Lodge, cu mic dejun inclus.

Ziua 7: 19 MARTIE MONTEVERDE – Selvatura Adventure Park

Pentru ca omul sa poata explora natura cat mai mult posibil dar in deplina siguranta, chiar si fara abilitati de explorator al muntilor si padurilor virgine, a fost creat acest spatiu greu de descris in cuvinte, Selvatura Adventure Park Monteverde.

Amplasat printre 350 hectare de padure protejata, Selvatura Park ofera posibilitati de explorare de la simpla plimbare pe poteci, la experienta inedita a plimbarii pe podurile suspendate deasupra padurii virgine, pana la „zborul” cu tiroliana prin si pe deasupra frunzisului junglei. In plus, in Selvatura se gaseste un Muzeu Natural al Fluturilor – cu cea mai mare si mai frumoasa gradina de fluturi din Americi, precum si un Sanctuar al lenesilor.

Am lasat cele doua activitati ale zilei de astazi in Selvatura Park optionale, pentru ca fiecare dintre noi sa isi croiasca programul ideal.

In prima activitate a zilei, plimbarea pe podurile suspendate, vom observa o mare varietate a florei si faunei, precum si biodiversitatea endemica a coronamentului specific padurii “cloud forest”, biodiversitate care nu se gaseste nicaieri altundeva in lume. Plimbarea aceasta ne ofera posibilitatea sa observam frumusetea junglei la toate nivelurile sale.

Dupa aceea, vom vizita superba Gradina a  Fluturilor, care gazduieste majoritatea tipurilor de fluturi din Costa Rica, si nu numai, precum si alte insecte de pe toata planeta.

OPTIONAL:

Turul cu tiroliana, a doua activitate a zilei,  este construit in intregime prin padurea tropicala. Vom traversa coronamentul padurii folosind echipament specializat, de mare siguranta. Este o experienta comparabila doar cu zborul. Acest tur combina emotia uneia dintre cele mai populare aventuri din Costa Rica cu privelistea unica asupra coronamentului padurii de tip “cloud forest”, priveliste care era rezervata candva doar oamenilor de stiinta suficient de curajosi sa urce pana la varful copacilor celor mai inalti.
Este o activitate super placuta, super sigura, insa care ne va conferi o doza sanatoasa de adrenalina cat sa ne simtim adevarati Tarzani ai padurii!
Daca nu ati mai incercat tiroliana pana acum, definitiv a sosit momentul. Nu este nevoie de vreo abilitate anume sau conditie fizica, ci doar disponibilitatea de a preda controlul, pentru ca “zborul” sa poata avea loc.

Pranzul, inclus, se va servi intr-un restaurant local, iar cina este alegerea fiecaruia.

·         Cazare la Jaguarundi Lodge 3*, cu mic dejun inclus.

Ziua 8: 20 martie - MONTEVERDECARARA – PUNTA LEONA

Astazi plecam spre coasta Pacificului, renumit pentru plajele sale superbe, largi si relaxate, precum si pentru apusurile spectaculoase.

Daca ne incadram in timp, ne vom  opri la Parcul National CARARA, care ne este in drum si este un loc superb, gazduieste aproximativ 48% din speciile aviare din Costa Rica. Carara este cunoscut drept unul dintre cele mai frumoase parcuri din Costa Rica, unicitatea lui constand in faptul ca Amazonia (ecosistemul padurii primare) si ecosistemul Americii Centrale converg aici pentru a forma o rezervatie extraordinara. Vom putea admira papagali superb colorati, dar si alte specii de pasari frumoase.

Ne organizam la fata locului cu aceasta activitate, intrarea costa cca 14 USD.

Cazarea o avem intr-un resort situat direct pe malul Oceanului Pacific, astfel incat relaxarea pe malul oceanului, odihna, sa poata fi la superlativ.

 • Cazare: Hotel Punta Leona, camerele Standard, cu mic dejun si cina incluse

 Ziua 9: 21 martie - MANUEL ANTONIO – excursie in Parcul National MANUEL ANTONIO

Dupa micul dejun pornim cu ghidul nostru spre Parcul National Manuel Antonio. Cu unul dintre cele mai impresionante peisaje la malul oceanului, parcul ofera plaje cu nisip alb si frunzis verde, intre stranci masive.

Ne vom bucura de plimbare prin natura dar si de relaxare pe o plaja minunata, paradisiaca.

In timpul plimbarii vom observa maimute, lenesi, pasari si reptile, precum si orhidee, fluturi si tot felul de copaci tropicali.

 • Cazare: Hotel Punta Leona, camerele Standard, cu mic dejun si cina incluse

Ziua 10-11: 22-23 martie PUNTA LEONA – plaja, relaxare, program pe cont propriu

Dupa un circuit cu atat de multe locuri noi intalnite, si cu atat de multe activitati interesante, avem nevoie de cateva zile de rasfat pentru trup.

Resortul in care suntem cazati ofera exact aceasta oportunitate. In zona aceasta a plajelor de pe malul Pacificului, pana in Manuel Antonio, unde majoritatea cazarilor sunt cocotate pe dealurile din jur, hotelul nostru este unul dintre cele situate pe plaja. Avem chiar doua plaje la dispozitie, una chiar in dreptul hotelului si alta, mai retrasa, tot privata, a hotelului, la cateva minute cu transferul regulat al hotelului. Plajele sunt superbe, exact ca in imagini, apa e calda, iar apusurile privite de pe sezlongurile intinse sub palmieri sunt splendide.

 • Cazare: Hotel Punta Leona, camerele Standard, cu mic dejun si cina incluse

NOTA: Pentru cei mai activi, exista si alte activitati disponibile in zilele de relaxare in Manuel Antonio despre care vom afla detalii la fata locului (croaziera pe ocean, tiroliana, rafting etc)

Ziua 12-13: 24 – 25 martie PUNTA LEONA - SAN JOSE – AMSTERDAM - BUDAPESTA - TIMISOARA

Ne bucuram inca din plin de ziua pe malul Oceanului Pacific, apoi pornim spre San Jose pentru a ne imbarca in zborul catre casa. Zborul nostru:
24.03.2024: San Jose 19:10 – Amsterdam 14:15 (25.03);
25.03: Amsterdam 21:05 – Budapesta 23:05

Odata ajunsi acasa … incepem planificarea urmatoarei vacante!

vezi mai multe

 • Bilete de avion pentru zborurile internationale Budapesta-Amsterdam-San Jose si retur; taxe de aeroport
 • Bagaj de cala 23 kg si bagaj de mana 8 kg
 • Transferuri de la/catre aeroport in Costa Rica si asistenta in aeroporturi la sosiri/plecari
 • Cazari – 11 nopti la hotelurile de 3-4* mentionate
 • Mesele, asa cum sunt mentionate in program
 • Toate activitatile descrise in program , cu ghid vorbitor de limba engleza
 • Intrarile la obiective si in Parcurile Nationale incluse in program
 • Transportul in timpul circuitului, asa cum este descris in program
 • Insotitor de grup pe toata perioada calatoriei – Monica Jurma

 

vezi mai multe

 • Transfer Timisoara (sau alta localitate de domiciliu) – aeroportul din  Budapesta si inapoi. Pret pentru transfer Timisoara – aeroport Budapesta – Timisoara, total 80 euro
 • Asigurarile medicale personale, pentru bagaje si asigurare storno
 • Taxe de vize (in momentul pregatirii ofertei – august 2023, nu exista taxe de viza pentru Romania)
 • Tips-urile pentru sofer si ghid 50 $/persoana pentru toata perioada
 • Cheltuieli personale, mini bar, telefoane, etc
 • Mesele mentionate ca fiind optionale

 

 

vezi mai multe

Alte informatii:

 • Supliment single: 620 euro/calatorie

Excursii/experiente optionale in Costa Rica:
(preturile de mai jos pot suferi usoare modificari):

 • Poas Volcano: 22 euro/persoana (vom merge toti daca e deschis Parcul National Poas, si se adauga la plata la ultima transa)
 • Optional tiroliana in Selvatura Park: 75 euro/persoana

Termene si conditii de plata:

 • Avans, la confirmarea rezervarii, minim 10%. Următoarea transa, de 20%, pana in 31 octombrie 2023. Rest de plata cu 45 zile inainte de plecare.
 • Tarifele sunt exprimate in euro/pers/in camera dubla, plata se face in euro sau in lei (curs BNR+2%).
 • In cazul indisponibilitatii unitatilor de cazare propuse, la momentul rezervarii, vom oferi alternative similare.

 

Recomandăm să urmați schemele de vaccinare sau medicație recomandate pentru această destinație și să luați legătura cu medicul de familie pentru a vă asigura că sunteți pregătiți în mod corespunzător pentru această călătorie.

CLAUZE PREȚURI:

Clauza de variabilitate a prețurilor: Prețul excursiilor oferite pe site-ul nostru este supus fluctuațiilor și poate varia în funcție de disponibilitate, cerere și decizii strategice ale agenției. Agenția își rezervă dreptul de a modifica prețurile fără o notificare prealabilă. Orice modificare a prețului după achiziția excursiei de către client nu conferă acestuia dreptul la rambursarea diferenței de preț sau la aplicarea retroactivă a noilor prețuri promoționale. 

Clauza de informare: Agenția își propune să informeze clienții cu privire la orice promoții sau reduceri de preț prin canalele sale de comunicare (e-mail, rețele sociale, website). Cu toate acestea, nu garantăm că toți clienții vor fi informați în avans despre toate acțiunile promoționale sau reducerile viitoare.

Clauza de acceptare a termenilor și condițiilor: Prin achiziționarea unei excursii de pe site-ul nostru, clientul acceptă termenii și condițiile de vânzare, inclusiv înțelegerea că prețurile pot suferi modificări, iar reducerile ulterioare achiziției nu se aplică retroactiv. Este responsabilitatea clientului să revizuiască termenii și condițiile înainte de a efectua orice achiziție.

Clauza de nerambursare a diferenței de preț: În cazul în care prețul unei excursii achiziționate este redus după achiziție, agenția nu va oferi rambursarea diferenței de preț sau alte compensații financiare pentru diferența dintre prețul inițial de achiziție și prețul promoțional aplicat ulterior.

CLAUZE PARTAJ:

Clauza de partajare a camerei: Clientul care alege un pachet turistic ce include posibilitatea partajării camerei de hotel este responsabil pentru găsirea unei persoane cu care să partajeze camera. Agenția nu își asumă responsabilitatea identificării unui partener de cameră pentru client. În cazul în care clientul nu identifică o persoană cu care să partajeze camera până la data specificată în termenii și condițiile pachetului turistic, se va presupune că clientul a ales să utilizeze camera în regim single și va achita costul suplimentar asociat. 

Clauza de supliment single: Dacă un client nu reușește să asigure partajarea camerei duble cu o altă persoană, acesta acceptă și înțelege că va fi necesar să achite costul suplimentar pentru utilizarea camerei în regim single. Valoarea suplimentului și condițiile aplicabile sunt prezentate în mod transparent pe site-ul nostru, la fiecare pachet turistic în parte.

Clauza de acceptare a termenilor: Prin rezervarea unei camere de hotel prin intermediul pachetului turistic ales, clientul acceptă termenii și condițiile specificate, inclusiv obligația de a partaja camera sau de a achita suplimentul pentru regim single, dacă este cazul. Se recomandă citirea cu atenție a tuturor termenilor și condițiilor înainte de confirmarea rezervării. 

Clauza de anulare sau modificare: Orice cerere de anulare sau modificare a rezervării, inclusiv schimbarea aranjamentului de partajare a camerei, trebuie să respecte politica de anulare sau modificare a agenției. Agenția nu poate garanta disponibilitatea unui partener de cameră în cazul în care clientul decide să anuleze sau să modifice aranjamentul de partajare al camerei după data limită prevăzută în politica de anulare sau modificare.

 

vezi mai multe

Servicii

 • Circuit
 • Zbor
 • transfer
 • cazare
 • masa
 • Mic dejun
 • Demipensiune
 • insotitor de grup
 • activitati

Tema

 • exotic
 • Lux
 • Natura si Salbaticie
 • adventure
 • Circuite
 • safari

vezi mai multe

Informatiile si fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ si sunt preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Pozele de pe site sunt generice si nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii. Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Tarifele si disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment!