Detalii oferta
Rezervare
Confirmare
EUR149000EUR EUR 1345 00 EUR
/pers
Frumusețea remarcabilă a Nordului Europei: Lituania - Letonia - Estonia - 28.08-04.09.2024


Ziua 1 (28.08.2024): Timișoara - Vilnius
Întâlnire la ora 12:00 cu însoțitorul de grup pe aeroportul din Timișoara  pentru plecarea spre Vilnius. Orar de zbor informativ (se poate modifica pana la plecare): Timișoara 14:15 – Munchen 14:50; Munchen 17:00 – Frankfurt 18:00; Frankfurt 20:40 - Vilnius 23:45. Transfer privat la hotelul situat în centrul orașului Vilnius - capitala Lituaniei. 
Check-in și cazare la Vilnius City Hotel 3* sau similar.


Ziua 2 (29.08.2024): Vilnius – Trakai
Mic dejun. Tur pietonal privat cu ghid în orașul istoric Vilnius Old Town, unul dintre cele mai mari orașe vechi din  Europa de Est. Trecând pe lângă cele mai importante obiective turistice precum Piața Catedralei cu Biserica Cupola și Turnul cu Ceas, Biserica Sfânta Ana, Biserica Sfânta Bernhardin, Piața Primăriei și Universitatea din Vilnius cu Biserica Sfântul Ioan, Porțile Zorilor cu imaginea sfântă a Fecioarei Maria, și Biserica Rusă Ortodoxă a Sfântului Duh. În timpul turului, ghidul ne va arăta Castelul și Turnul Gediminas și Turnul și Biserica Sfântul Casimir. Vilnius este adesea numit un oraș baroc. Cu toate acestea, ruinele castelelor, străzile înguste, turlele bisericilor, clopotnițele, acoperișurile de țiglă roșie și pivnițele rezidențiale atestă că Vilnius a avut o influență majoră din partea stilului gotic. În secolul al XVI-lea, goticul s-a împletit cu Renașterea, iar în secolele XVII-XVIII au început să apară clădiri baroce.
Timp liber pentru masa de prânz în Vilnius.
Pornim apoi spre orașul Trakai unde vom face un tur pietonal. Orașul este situat pe un promontoriu îngust între 3 lacuri și este renumit pentru impresionantul Castel Trakai, situat pe o insulă în mijlocul unui lac (vizitam castelul in interior). O caracteristică notabilă a orașului Trakai este faptul că  a fost construit și conservat de oameni de diferite naționalități. Din punct de vedere istoric, aici au trăit comunități de karaimi, tătari, lituanieni, ruși, evrei și polonezi.
Întoarcere în Vilnius. Timp liber pentru a explora orașul pe cont propriu și pentru cină.
Cazare: Vilnius City Hotel 3* sau similar.


Ziua 3 (30.08.2024): Kaunas 
Mic dejun. După micul dejun la hotel, check out. Plecare spre Kaunas, cu autocarul care ne va sta la dispoziție pe tot parcursul programului.
Tur pietonal al orașului Kaunas, care a fost Capitală Europeană a Culturii 2022. În timpul excursiei o să vizităm locuri istorice, dar și ceva nou - în ultima vreme Kaunas este renumit pentru arta stradală inspirată - diferite clădiri din tot orașul au o poveste pictată pe ele. Colecția totală constă în 50 de obiecte de artă stradală.
Tur de oraș în Kaunas, inclusiv locurile istorice precum orașul vechi din Kaunas cu Biserica Sfântul Gheorghe, Castelul Kaunas construit la confluența râurilor Nemunas și Neris, Piața Primăriei înconjurată de foste case de locuit ale negustorilor din secolele XVI-XVIII și biserici baroce. Facem o plimbare pe strada centrală - Bulevardul Libertății - plină de vânzători ambulanți, muzicieni, cafenele și magazine de suveniruri.
Timp liber pentru prânz.
Turul celui de-al 9-lea Fort. Este o parte a Fortăreței Kaunas, care a fost construită la sfârșitul secolului al XIX-lea. În timpul ocupării orașului Kaunas și a restului Lituaniei de către Uniunea Sovietică, fortul a fost folosit ca închisoare și loc de popas pentru prizonierii care erau transportați în lagărele de muncă. După ocuparea Lituaniei de către Germania nazistă, fortul a fost folosit ca loc de execuție a evreilor si a sovieticilor capturați.
Cazare: Kaunas City Hotel 3* sau similar


Ziua 4 (31.08.2024): Hill Of Crosses - Rundale - Riga
Mic dejun. După micul dejun la hotel, check out. Plecare spre Letonia, pe drum vizităm Dealul Crucilor și Palatul Rundale.
Oprire la Dealul Crucilor, situat la 12 km nord de Siauliai. De-a lungul secolelor, cruci, cruciulițe uriașe, sculpturi ale patrioților lituanieni, statui ale Fecioarei Maria și mii de efigii au fost aduse aici de către pelerinii catolici. Numărul crucilor este estimat la peste 100.000.
După o scurtă pauză în Dealul Crucilor, se pleacă spre Letonia și continuăm cu transferul la Rundale, care este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Letonia. Luăm prânzul în apropierea Palatului Rundale.
Tur ghidat privat în Palatul Rundale și timp liber pentru a descoperi frumusețea Grădinii palatului.
Palatul Rundale, cândva reședința de vară a Ducelui de Courland Ernst Johann Biron, este unul dintre cele mai remarcabile monumente de artă barocă și rococo din Letonia.
Grădina Palatului este o parte esențială a intregului complex, păstrindu-si aspectul original fără modificări semnificative. Grădina a fost creată între 1736 și 1740, în același timp cu construcția palatului.
Continuam drumul spre Riga.
Cazare: Rixwell Old Riga Palace Hotel 4* sau similar


Ziua 5 (01.09.2024): Riga
Mic dejun. Tur ghidat prin orașul vechi din Riga, unde vom vedea locuri remarcabile, cum ar fi Biserica Sfântul Petru, cu celebrul său cocoș, Biserica Sfântul Iacob, Piața Dom și Catedrala Dom, care adăpostește una dintre cele mai valoroase orgi istorice din lume. Turnul Pulberilor și zidurile orașului vă vor face să simțiți respirația medievală. Ghidul va povesti despre cele mai vechi locuințe rezidențiale din piatră din Riga, cei Trei Frați, breslele Mare și Mică și zidul de fortificație al Riga, cu Poarta Suedeză, ultima poartă supraviețuitoare din zid. Ghidul va prezenta povestea intrigantă a Casei Pisicii și ne va arăta Piața Primăriei cu frumoasa și eleganta Casă Blackheads. Turul vă va duce pe la Castelul Riga - locul unde se află biroul președintelui leton, la Parlament, la Monumentul Libertății și la fantastica Operă din Riga.
Continuam turul pietonal cu Cartierul Art Nouveau. Riga este ca un muzeu de arhitectură, acoperind perioade de la gotic la clasicism. Dar adevărata comoară a orașului este cea mai mare și mai bine conservată colecție de clădiri Art Nouveau din lume. Acest fapt a fost coroborat de UNESCO în 1997, iar acum secțiunea centrală a orașului Riga este inclusă în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Riga este uneori numită "capitala" Art Nouveau datorită patrimoniului de 800 de clădiri Art Nouveau.
Cazare: Rixwell Old Riga Palace Hotel 4* sau similar


Ziua 6 (02.09.2024): Sigulda/Turaida - Cesis  - Tallinn
Mic dejun. După micul dejun la hotel, check out. Plecare spre Sigulda/Turaida și Parcul Național Gauja.
Sigulda este un loc în care frumusețea naturii este parte integrantă a orașului. Acesta este situat pe o porțiune pitorească a văii râului Gauja. Veti descoperi monumente istorice, muzee și atracții precum Castelul Medieval Turaida, construit în 1214, biserica de lemn construită în 1750 și o grădină cu sculpturi dedicată folclorului leton de pe dealul Dainu, Peștera Gutmanis - cea mai adâncă peșteră de eroziune internă din statele baltice, nu este doar o minune naturală, ci și un loc încărcat de mituri și legende.
Plecam apoi spre Cesis, unul dintre cele mai vechi orașe letone. Bogat în peisaje pitorești și amintiri ale trecutului, acesta întruchipează un sentiment intrigant de antichitate. Comorile străvechi ale văii râului Gauja sunt o destinație obligatorie pentru fiecare călător care vizitează statele baltice. Ruinele bine conservate ale castelului medieval din Cesis ne învață despre stilul de viață medieval din Letonia din secolele al XII-lea până în secolul al XVI-lea.  Facem un tur pietonal cu ghid în Cesis, vizitând vechiul castel de piatră al Ordinului Livonian, construit în 1206, precum și Biserica Sfântul Ioan, frumosul parc al castelului și piețele istorice ale orașului.
Timp liber pentru un prânz. Plecam apoi spre Tallinn.
Cazare: Go Hotel Schnelli 3* sau similar.


Ziua 7 (03.09.2024): Tallinn
Mic dejun. Tur pietonal în orașul vechi Tallinn, inclus în patrimoniul UNESCO. În timpul turului, explorați Biserica Sfântul Duh, Primăria gotică veche de 600 de ani, Catedrala Ortodoxă Alexandru Nevski, cea mai veche farmacie funcțională din lume din Piața Primăriei și Biserica Oleveste, înaltă de 159 de metri, care a fost cea mai înaltă structură din lume în secolul al XVI-lea. Vizitați Dealul Toompea pentru priveliști uluitoare asupra orașului. Castelul Toompea a fost construit în secolele al XIII-lea și al XIV-lea și este sediul parlamentului Estoniei.
Plecăm apoi spre districtul Kadriorg și Pirita.
O excursie la Tallinn nu este completă fără o vizită la Palatul baroc Kadriorg, construit de Petru cel Mare pentru soția sa, Ecaterina I, în 1718. Proiectat de arhitectul italian Niccolo Michetti, palatul și grădinile îngrijite din jur sunt un exemplu de extravaganță țaristă, dar un motiv la fel de important pentru a-l vizita este faptul că aici se află și colecția de artă străină.
Parcul vast care înconjoară Palatul Kadriorg este, fără îndoială, cel mai bun loc din oraș pentru plimbări relaxante. A fost amenajat în 1718 ca parte a domeniului palatului, dar a fost întotdeauna deschis publicului. Primăvara și vara, vizitatorii pot vedea grădini și straturi de flori frumoase și îngrijite, dar cea mai mare parte a parcului și-a păstrat aspectul de peisaj natural.
Mergem cu mașina în districtul Pirita pentru a descoperi portul de agrement al Jocurilor Olimpice din 1980, istoria mănăstirii Sfânta Bridget și superba plajă cu nisip alb. Ideea de a fonda o mănăstire în Tallinn, capitala Estoniei, a fost inițiată de niște negustori din Tallinn încă din 1400.
Cazare: Go Hotel Schnelli 3* sau similar.


Ziua 8 (04.09.2024): Tallinn - Timișoara
Mic dejun, check-out si transfer la aeroport pentru zborul Tallinn 12:55 – Munchen 14:20; Munchen 15:10 -  Timișoara 22:25 (orar de zbor informativ, se poate modifica pana la plecare).  

vezi mai multe

· Bilet avion dus-întors

28.28 Timișoara 14:15 – Munchen 14:50; Munchen 17:00 – Frankfurt 18:00; Frankfurt 20:40 - Vilnius 23:45.
04.09
Tallinn 12:55 – Munchen 14:20; Munchen 15:10 - Timișoara 22:25

· Bagaj de cală 23kg și bagaj de mână 8kg (55 x 40 x 23 cm)

· Cazare 7 nopți cu mic dejun:

2 nopți Vilnius City Hotel 3* sau similar,
1 noapte Kaunas City Hotel 3* sau similar,
2 nopți Rixwell Old Riga Palace Hotel 4* sau similar,
2 nopți Go Hotel Schnelli 3* sau simila
;

· Transfer aeroport-hotel-aeroport în Vilnius și Tallinn;

· Transport cu autocar omologat pe rutele menționate in itinerar;

· Servicii private de ghizi locali certificați vorbitori de limba engleză pentru tururile de vizitare a obiectivelor turistice;

Tur ghidat al orașului vechi Vilnius
Tur ghidat al orașului Kaunas
Turul celui de-al 9-lea Fort
Tur ghidat în Palatul Rundale
Tur ghidat al orașului vechi Riga
Tur ghidat al orașului Cesis
Tur ghidat al orașului vechi Tallinn

· Taxe de intrare (Castelul Trakai, Fortăreața a 9-a, Palatul și Grădina Rundale, Castelul Turaida, Castelul Cesis - ruine)

· Prânz (2 feluri de mâncare, inclusiv ceai/cafea) în ZIUA 4 la Rundale;

· Taxe de parcare;

·  Insotitor de grup din agentie;

 

 

vezi mai multe

· Supliment single 200 euro

· Cheltuieli de natură personală - apeluri telefonice, spălătorie, mini bar etc.

· Asigurare storno/medicala;

· Bacșiș 25euro/pers pentru sofer si ghizi locali;

· 7 cine, cu 3 feluri de mâncare în oraș - aprox 230 euro/pers (valabil la un grup de minim 11 persoane)

 

vezi mai multe

TERMENE DE PLATĂ:
·         30% din prețul pachetului turistic la înscriere;
·         70% din prețul pachetului turistic cu minim 45 zile înaintea plecării;

Procentul aferent primei plăți se va calcula în funcție de momentul înscrierii. Dacă înscrierea se face cu mai puțin de 20 zile înainte de data plecării, pachetul turistic se va achita integral.

IMPORTANT! Vă reamintim că încheierea unei Asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să utilizați acest mijloc de protecție financiară care acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei. 

 

CLAUZE PREȚURI:

Clauza de variabilitate a prețurilor: Prețul excursiilor oferite pe site-ul nostru este supus fluctuațiilor și poate varia în funcție de disponibilitate, cerere și decizii strategice ale agenției. Agenția își rezervă dreptul de a modifica prețurile fără o notificare prealabilă. Orice modificare a prețului după achiziția excursiei de către client nu conferă acestuia dreptul la rambursarea diferenței de preț sau la aplicarea retroactivă a noilor prețuri promoționale. 

Clauza de informare: Agenția își propune să informeze clienții cu privire la orice promoții sau reduceri de preț prin canalele sale de comunicare (e-mail, rețele sociale, website). Cu toate acestea, nu garantăm că toți clienții vor fi informați în avans despre toate acțiunile promoționale sau reducerile viitoare.

Clauza de acceptare a termenilor și condițiilor: Prin achiziționarea unei excursii de pe site-ul nostru, clientul acceptă termenii și condițiile de vânzare, inclusiv înțelegerea că prețurile pot suferi modificări, iar reducerile ulterioare achiziției nu se aplică retroactiv. Este responsabilitatea clientului să revizuiască termenii și condițiile înainte de a efectua orice achiziție.

Clauza de nerambursare a diferenței de preț: În cazul în care prețul unei excursii achiziționate este redus după achiziție, agenția nu va oferi rambursarea diferenței de preț sau alte compensații financiare pentru diferența dintre prețul inițial de achiziție și prețul promoțional aplicat ulterior.

CLAUZE PARTAJ:

Clauza de partajare a camerei: Clientul care alege un pachet turistic ce include posibilitatea partajării camerei de hotel este responsabil pentru găsirea unei persoane cu care să partajeze camera. Agenția nu își asumă responsabilitatea identificării unui partener de cameră pentru client. În cazul în care clientul nu identifică o persoană cu care să partajeze camera până la data specificată în termenii și condițiile pachetului turistic, se va presupune că clientul a ales să utilizeze camera în regim single și va achita costul suplimentar asociat. 

Clauza de supliment single: Dacă un client nu reușește să asigure partajarea camerei duble cu o altă persoană, acesta acceptă și înțelege că va fi necesar să achite costul suplimentar pentru utilizarea camerei în regim single. Valoarea suplimentului și condițiile aplicabile sunt prezentate în mod transparent pe site-ul nostru, la fiecare pachet turistic în parte.

Clauza de acceptare a termenilor: Prin rezervarea unei camere de hotel prin intermediul pachetului turistic ales, clientul acceptă termenii și condițiile specificate, inclusiv obligația de a partaja camera sau de a achita suplimentul pentru regim single, dacă este cazul. Se recomandă citirea cu atenție a tuturor termenilor și condițiilor înainte de confirmarea rezervării. 

Clauza de anulare sau modificare: Orice cerere de anulare sau modificare a rezervării, inclusiv schimbarea aranjamentului de partajare a camerei, trebuie să respecte politica de anulare sau modificare a agenției. Agenția nu poate garanta disponibilitatea unui partener de cameră în cazul în care clientul decide să anuleze sau să modifice aranjamentul de partajare al camerei după data limită prevăzută în politica de anulare sau modificare.

 

 

 

vezi mai multe

Servicii

 • Circuit
 • Zbor
 • transfer
 • cazare
 • masa
 • Mic dejun
 • ghid
 • insotitor de grup
 • activitati

Tema

 • familie
 • Circuite
 • Traditii si Obiceiuri
 • Cultura si Istorie

vezi mai multe

Informatiile si fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ si sunt preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Pozele de pe site sunt generice si nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii. Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Tarifele si disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment!

Optiuni

Servicii
Perioada
Detalii
Politica de plata
Pret
Partaj in dubla
Circuit - Loc in camera dubla cu mic dejun, in cazul in care nu se gaseste partaj, turistul va achita suplimentul pentru Single
- 1 adult
28 Aug - 04 Sep, 2024
Zbor +  Transfer +  Cazare +  Masa
Ultimele locuri (-9.731543624%) pana la 31 Jul, 2024
1345 EUR pana la 25.07.2024
EUR149000EUR
EUR134500EUR