Detalii oferta
Rezervare
Confirmare
EUR209500EUR EUR 1895 00 EUR
persoană în cameră DBL
Vacanță exotică la Oceanul Indian, cu Monica Jurma - 26.11- 05.12.2021

Haideți cu noi în vacanță, să descoperim frumusețea naturală a Zanzibarului, plajele sale fine cu nisip alb scăldate de valurile turcoaz ale Oceanului Indian. Zanzibarul mirodeniilor exotice, al climei tropicale datorită căreia insula este primitoare aproape toată perioada anului, la fel ca și locuitorii acesteia!

Este a treia călătorie de grup pe care o organizăm în Zanzibar pe vreme de pandemie COVID-19, sub deviza “călătorim în siguranță”:

·         Am ales și de data aceasta cazare cu condiții certificate adaptate pentru protecția sănătații. Un resort în care vom sta în interior doar atât cât suntem în propriile camere. Receptia este în aer liber, masa o luăm în aer liber, cu vedere la ocean, iar excursiile sunt toate în aer liber.

·         Călătorim în grup mic, cu însoțitor de grup care cunoaște destinația.

·         Tanzania cere un test PCR făcut cu 72 ore înainte de sosirea în țară, tuturor turiștilor

·         Lucrăm cu parteneri locali atent selectionați.

În Zanzibar, unde vorba locului este “pole-pole” (ușor-ușor), și viața curge în ritm propriu, va fi  oaza noastră de refacere. Ne putem conecta și la oameni – săraci, dar cu o bucurie autentică. Luându-și din natură majoritatea hranei: fructe ale căror nume și gust le vom descoperi -și le vom duce lipsa odată întorși acasă – legume și condimente de tot felul.

Zanzibarul este inima culturii și tradiției Swahili, fiind un creuzet de influențe africane și indiene!

Șederea noastră în exoticul Zanzibar poate fi atât de activă pe cât o dorește fiecare în parte! Cazarea o avem pe malul oceanului, dar pentru cei ce doresc să descopere mai multe despre locuri și oamenii locului,  avem pentru fiecare zi propuneri de excursii și opționale. De la descoperirea capitalei Stone Town, oraș de o mare importanță istorică și culturală în Africa de Est, cu o arhitectură care subliniază cultura swahili a locului, până la a naviga spre bancuri de nisip în mijlocul oceanului, cu snorkeling la bariera de corali.

·         NOTĂ: Dacă vreți să trăiți aventura în Africa la maxim, puteți opta și pentru o extensie cu 5 zile de SAFARI PREMIUM în TANZANIA! Aici aveți programul: https://www.ultramarintm.ro/travel_items/details/tanzania-si-zanzibar 

 

Ziua 1, BELGRAD-DUBAI

Plecăm în cursul dimineții spre Belgrad, de unde decolăm la ora 14:00 spre Zanzibar, cu o escală scurtă în Dubai. Ziua ce vine ne va găsi pe alt continent, într-o țară cu o bogăție culturală și a naturii care ne va transpune în altă lume. (Zbor: 14:00 – 21:20 Belgrad – Dubai, zbor de 5’20’’; 02:35 – 07:10 Dubai – Zanzibar, zbor de 5’40’’)

 

Ziua 2, ZANZIBAR

Din aeroport avem asigurat transferul la hotel. Cazarea o vom avea toată săptămâna la Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*, direct pe malul oceanului. Hotelul este situat în Nungwi, în nordul Zanzibarului, renumit pentru spectacolul apusului de soare, pentru mareea minimă, fiind în același timp un loc excelent pentru opțiuni de sporturi acvatice (scufundări, snorkeling și înot).

Această primă zi este dedicată relaxării, acomodării cu resortul nostru, cu noua lume în care am poposit, simțim cu propriile tălpi nisipul fin și ne lăsăm răsfățați de valurile Oceanului Indian! Spa-ul resortului ne așteaptă, deasemenea, pentru un masaj revigorant după drumul lung parcurs. Cazare în regim all inclusive la Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*, Superior Room

 

Ziua 3, ZANZIBAR - excursie opțională în STONE TOWN și “FERMA” DE MIRODENII,  cu prânz la The Africa House

Începem ziua cu un tur ghidat la o “fermă” de mirodenii, o mică junglă fascinantă, bine mirositoare. Vom întelege mai bine de ce Zanzibar este supranumită Insula Mirodeniilor.

Vom primi frunze, boabe, rădăcini, scoarțe – și vom încerca să ghicim după miros care condiment îl vedem în palmă. Este o experiență senzorială tare placută: vom vedea, mirosi și gusta o varietate de condimente și fructe tropicale.

Tot aici vom vedea cum cresc fructele tropicale, iar din cele de sezon vom și degusta:  jack fruit, ananas, banane, cocos (suc dar și pulpa nucii de cocos proaspete), durian, fructul pasiunii-sau maracuja, mango,  etc.

Vom vedea și alte plante decât cele ale fructelor și condimentelor, cum ar fi planta de iod, tufa heena, ylang-ylang,  “the lipstick tree” (produce un fruct roșu, foarte bun colorant natural în industria alimentară dar și cosmetică), arborii de cafea și cacao.

Experiența este completată de faptul că în timp ce ne delectăm cu mirodenii și fructe exotice suntem rând pe rând “încoronati” regi și regine și primim diverse podoabe împletite din plantele exotice.

Stone Town este capitala Zanzibarului, oraș de o mare importanță istorică și culturală în Africa de est. Arhitectura orașului, prin influențele arabe, persane, indiene și europene, subliniază cultura Swahili a locului.  Vom privi arhitectura și putem observa localnicii. Și îl ascultăm  pe ghidul nostru cum ne povestește despre istoria sclavagismului pe insula care îi este cămin, stând chiar în piața care în trecut era piața de sclavi. Și ca să ne ușurăm puțin sufletul după aceea, intrând și în frumoasa catedrală creștină ridicată simbolic pe acest loc. 

           Așadar, despre turul nostru în Stone Town:

·         aleile înguste ne vor purta pe lângă case vechi construite din nisip și piatră, unele dintre ele având peste 200 de ani, cu uși minunate sculptate în stil arab și indian

·         ajungem și în piața principală a orașului, care datează din 1904, unde se vând și astăzi fructe tropicale, legume, mirodenii și pește proaspăt, toate de proveniență zanzibareză

·         următoarea oprire va fi într-o piațetă în care un grup statuar reprezentând sclavi la vânzare ne pregătește pentru ce are să ne spună ghidul nostru. Ne aflată pe locul fostei piețe de sclavi. Astăzi pe locul acestor orori se înaltă și  Biserica Anglicana a lui Hristos, construită de episcopul Steers în anul 1873.

          Alte puncte de interes ale turului nostru sunt:

·         Muzeul Palatului Sultanului – Construit la sfârșitul anilor 1890 pentru membrii familiei sultanului. Un muzeu nu foarte bine intreținut, din păcate

·         Forodhani Gardens (sau  Jamituri în unele surse), un loc destinat relaxării

·         Fortul Vechi – Construit de arabi pentru apărare împotriva portughezilor, scop pe care l-a și îndeplinit cu prisosință. Îl vom vedea vis a vis de Gradinile Forodhani

·         Da, Zanzibar este și locul de naștere a lui Freddie Mercury, și vom poposi la casa copilăriei sale.

·         The Africa House cunoscută anterior ca fiind Clubul Englezesc

Vom avea timp și să facem cumpărături pe micile străzi din orașul vechi.

Prânzul îl vom servi la restaurantul The Africa House, un loc cu o istorie legat deă cea a Zanzibarului. Clădirea adăpostește și un hotel, precum și un restaurant-salon, dar pentru majoritatea turiștilor atracția majoră o reprezintă restaurantul- terasă aflat la etaj, cu o panoramă completă asupra falezei Oceanului Indian din Stone Town. Luând aici masa putem să și vizităm scurt locul care odinioară a fost exclusivistul Club Englezesc.

          După o zi plină, ne întoarcem în resortul nostru confortabil, cu o mulțime de subiecte comune de discuție! Cazare în regim all inclusive la Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*, Superior Room

 

Ziua 4, ZANZIBAR – zi de odihnă și explorat NUNGWI și plajele vecine

Resortul în care suntem cazați se alfă într-o zonă idilică, dar în același timp la doar 20 de minute de centrul localității Nungwi, dar și de o altă plajă renumită pentru vibe-ul bun, Kendwa.

Astfel că această zi o putem păstra pentru un program lejer, de explorat zona. Dimineața, la micul dejun, în timp ce ne bem cafeaua în sunetul Oceanului Indian, vedem în ce direcție ne îndeamna inima să o luăm.

Cazare în regim all inclusive la Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*, Superior Room

 

 Ziua 5, ZANZIBAR – excursie opțională de o jumătate de  zi spre INSULA  MNEMBA

După micul dejun, pornim spre Insula Mnemba, localizată la doar 3 km distanță de coasta de nord a Insulei Zanzibar. Nu vom merge efectiv pe insula Mnemba, având în vedere că aceasta este o insula privată, ci vom explora zona marină (declarată “protejată”, de altfel) din jurul ei.

Practic insula este înconjurată de un recif cu o mare varietate de corali și specii asociate, cu o întindere de șapte pe patru kilometri, ceea ce face din această zonă un loc special pentru snorkeling și scufundări. Apa este atât de limpede, coralii și viața marină atât de bogată, încât nici nu e nevoie de scufundari în această zonă, snorkelingul fiind suficient pentru un spectacol desprins parcă dintr-un documentar de National Geographic.

·         întâlnim delfinii în mediul lor natural, și dacă nu este prea aglomerat avem șansa să și înotam cu ei

·         facem snorkeling printre corali și peștișori multicolori, baie în apa turcoaz cristalină

·         datorită refluxului se crează și un banc de nisip mărișor în apropierea insulei Mnemba, unde vom poposi pentru un picnic de fructe exotice

Ne întoarcem la resortul nostru la timp pentru siesta de prânz sub palmieri sau în camera răcoroasă. Cazare în regim all inclusive la Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*, Superior Room.

 

Ziua 6, Excursie opțională de jumătate de zi  la Jozani Forest si The Rock

Parcul National Padurea Jozani se află la 35 km în sud-estul orașului Zanzibar. Cu o suprafață de aproximativ 1.000 de hectare, Jozani Forest este singura pădure naturală care a rămas pe insula Unguja, unde cu mult timp în urmă trăiau leoparzi și antilope. În prezent, este habitat pentru maimuțele Red Colobus si Blue Sykes, pentru peste 40 de specii de păsări și peste 50 specii de fluturi, dar și căprioare și familii de Galagos.

Maimuța Red Colobus este una dintre cele mai rare specii și este amenințată de dispariție. O vom întalni în pădurea Jozani, este foarte prietenoasă și se lasă fotografiată. Vom observa în plimbarea noastr pădurea de mangrove, păduri cu apă subterană, traversate de un labirint întreg de poduri suspendate.

La o distanță de circa 30 de minute se află un loc emblematic pentru Zanzibar: Restaurantul The Rock. Renumit pentru că micul local este cocoțat pe o stâncă, și, pe un spațiu mic dar ingenios administrat, se află atât un salon acoperit de luat masa cât și o terasă exterioară de luat masa și una pentru servit doar băuturi.

Pe lângă experiența culinară placută, pozele făcute la The Rock sunt spectaculoase. Cazare în regim all inclusive la Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*, Superior Room.

 

Ziua 7, ZANZIBAR – zi de plajă, relaxare, program pe cont propriu

Cazare în regim all inclusive la Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*, Superior Room

 

Ziua 8, ZANZIBAR – zi de plajă, relaxare, program pe cont propriu

Cazare în regim all inclusive la Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*, Superior Room

 

Ziua 9, ZANZIBAR –BELGRAD ( via DUBAI)

Datorită zborului la oră târzie, mai avem o zi întreagă pe insula noastră: baie în ocean, prânz pe malul oceanului, o ultimă tură de snorkeling – fiecare își bifează ce a mai rămas pe lista de dorințe, apoi,  ne îndreptăm spre aeroport

(21:20 – 03:55 Zanzibar – Dubai; 09:05 – 13:00 Dubai – Belgrad)

După aterizarea în Belgrad urmează transferul auto spre casă (Belgrad – Timisoara sau altă localitate de domiciliu)

Odată ajunși acasă … începem să planificăm următoarea vacanță!

vezi mai multe

 • Bilete de avion pentru zborurile internaționale Belgrad - Dubai – Zanzibar și retur, taxe de aeroport incluse
 • Bagaj de cală 20 kg și bagaj de mâna până la 7 kg
 • Transferuri de la/către aeroporturi în Tanzania și Zanzibar și asistentă în aeroporturi la sosiri/plecări
 • Cazare: 7 nopți la hotelul Sandies Baobab Beach Zanzibar 4*, Superior Room
 • Mesele: all inclusive
 • Însoțitor de grup – Monica Jurma

vezi mai multe

 Asigurările medicale personale, pentru bagaje și asigurare storno

·         Testele COVID obligatorii sau opționale

·         Transfer Timișoara (sau alta localitate de domiciliu) – aeroport Belgrad si inapoi. Pret pentru transfer Timisoara - aeroport Belgrad – Timisoara – total 50 euro

·         Excursiile opționale în Zanzibar

·         Tips pentru șofer, ghid, în excursiile opționale; se obișnuiește o contribuție de de 5-10 dolari/pers./excursie (în funcție de durata excursiei). Acești bani îi adună însoțitorul de grup în timpul călătoriei.

·         Vaccinuri recomandate pentru călătoria în Zanzibar (nu sunt vaccinuri obligatorii)

·         Taxă infrastructură Zanzibar (1.5 $/pers./noapte, platibil la cazare)

·         Cheltuieli personale, servicii la Spa-ul hotelurilor, telefoane, etc.

vezi mai multe

ACTE NECESARE:

paşaport original sau carte de identitate

cazier judiciar pentru însoţitorul de grup de copii

pentru copiii sub 18 ani – declaraţie notarială de la ambii părinţi, după caz

 

Termene si condiții de plată:

 

 • Avans, la confirmarea rezervării, minim 30%. Următoarea tranșă, de 30%, până la 1 iunie 2021. Rest de plata până la 1 iulie 2021.
 • Tarifele sunt exprimate în euro/pers/în cameră dublă, plata se face în euro sau în lei (curs BNR+2%).
 • În cazul indisponibilității unităților de cazare propuse, la momentul rezervării, vom oferi alternative similare.
 • Excursiile opționale pot suferi modificări în privința alocării pe zile.

 

vezi mai multe

Servicii

 • Circuit
 • Zbor
 • Transfer
 • Cazare
 • Masa
 • All inclusive
 • Insotitor de grup

Tema

 • Plaja
 • Exotic
 • Lux
 • Circuite

Facilitati unitate de cazare

 • wifi
 • pool
 • restaurant
 • bar
 • Balneo/Tratament

vezi mai multe

Informatiile si fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ si sunt preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Pozele de pe site sunt generice si nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii. Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Tarifele si disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment!

Optiuni

Servicii
Perioada
Detalii
Pret
Shared DOUBLE
Loc în cameră dublă - PARTAJ
- 1 adult
26 Nov - 05 Dec, 2021
Zbor +  Transfer +  Cazare +  Masa
Early Booking (-9.54653%) pana la 30 Sep, 2021
EUR209500EUR
EUR189500EUR
SINGLE
Cameră single- include suplimentul de cameră single
- 1 adult
26 Nov - 05 Dec, 2021
Zbor +  Transfer +  Cazare +  Masa
Early Booking (-8.080808%) pana la 30 Sep, 2021
EUR247500EUR
EUR227500EUR
DOUBLE
- 2 adulti
26 Nov - 05 Dec, 2021
Zbor +  Transfer +  Cazare +  Masa
Early Booking (-9.54653%) pana la 30 Sep, 2021
EUR419000EUR
EUR379000EUR