TURCIA

Istorie și Tradiții

Turcia este renumită pentru plaje aurii, peisaje pitorești, ospitalitate, bazaruri colorate și arome orientale. Este situată între două continente, Asia și Europa, fiind înconjurată de Marea Neagră la nord, Marea Mediterană la sud, Marea Egee și Marea Marmara la vest.  

Clima este de tip temperat mediteranean în zonele de coastă ce mărginesc Marea Egee și Marea Mediterană, cu veri calde și uscate. Zonele de coastă ce mărginesc Marea Neagra se bucură de o climă temperat oceanică, cu veri calde și umede. Temperaturile pot ajunge până la 36 de grade Celsius în timpul zilei și 24 de grade Celsius în timpul nopții, în lunile iulie și august. Sezonul turistic începe la finalul lunii aprilie și se încheie la final de octombrie.

Lalelele, cafeau, cireșele, au fost aduse în Europa de către turci. Hamam-ul sau baia turcească, poate cel mai stravechi obicei din lume legat de îmbăiere, este păstrat până astăzi. Ceaiul turcesc este servit în toate casele în pahare speciale de ceai, în formă de lalea.  

Bucătăria turcească este una dinte cele mai bogate și spectaculoase bucătării din lume, fiind urmașa tradițiilor culinare otomane. Îmbină influențele mediteraneene și levantine cu cele persane și arabe. Dacă ajungi în Turcia trebuie sa încerci: Doner kebab, Lokum – sau rahat turcesc, Baklava, Menemen, Kunefe, Dolma varianta turcească de sarmale și nu în ultimul rând Asure – budinca pe care turcii o prepară și astăzi, conform legendei a fost preparată pentru prima dată pe arca lui Noe.

Alege destinația preferată