Ziua 1
29.04: Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul din Timisoara pentru zborul Timisoara 06:15 a Munchen 06:45 / Munchen 08:20 a Porto 10:25 cu compania Lufthansa. Dupa ce ajunghem in Porto, facem transfer in oras unde o sa facem un tur pietonal de oras. Vizitam Biserica Sfantul Francisc si Palatul Bursei, construit in secolul al XIX- lea. Ne indreptam apoi spre Ribeira, cel mai vechi cartier din Porto. Vom face, apoi, o croaziera de 50 de minute pe raul Douro. Micul vas de croaziera trece pe sub 6 poduri si va ofera o vedere panoramica a vechiului oras si a cramelor aflate pe malul raului. Dupa-amiaza, ne indreptam spre Vila Nova de Gaia, unde vom vizita una dintre faimoasele crame din zona, situata in partea istorica a orasului. Aici vom avea parte de o degustare a renumitelor vinuri de Porto. Restul dupa-amiezii libere pentru a admira frumusetea orasului. Seara ne intoarcem la aeroport dupa care vom zbura catre Sao Miguel, cea mai mare insula a arhipelagului Azores. Porto 19:25 a Ponta Delgada 20:55. Odata ajunsi in Ponta Delgada, ne vom caza la hotel, dupa care vom lua cina la hotel.

Ziua 2
30.04: De dimineata vom lua micul dejun la hotel, dupa care vom avea un tur de o zi pentru a explora insula. Prima oprire va fi la una dintre cele doua plantatii de ceai ale Europei, Goreana, unde vom putea vedea procesul de rulare a ceaiului. Dupa plantatia de ceai, vom merge in Furnas pentru a admira spectaculosul lac cu acelasi nume si pentru a gusta faimosul Cozido Do Furnas, o tocana preparata prin ingroparea vaselor in pamantul incalzit de energia vulcanica. Continuam explorarea noastra cu Gradina Botanica Terra Nostra, unde gasim specii botanice rare si exotice, cu accent pe vegetatia tropicala si subtropicala, dar si un izvor termal in care vom avea ocazia sa facem baie. Dupa putina relaxare, incheiem turul nostru cu Vila Franca Do Campo, vechea capitala a insulei, care a pastrat frumusetea autentica a insulei Azores. La finalul zilei, ne intoarcem la hotel, unde ne putem relaxa in zona de SPA.

Ziua 3
01.05: Mic dejun la hotel. Astazi mergem in turul orasului Ponta Delgada, capitala insulei Sao Miguel. Turul incepe cu vizita muzeului Carlos Machado, o bijuterie arhitecturala care adaposteste numeroase artefacte si obiecte de arta, conservand cultura insulei. Dupa muzeu, plecam la Gradina Botanica AntAlnio Borges, care gazduieste numeroase specii de plante exotice si indigene, dar si specii de plante rare si endemice, pentru conservare. Ultimul obiectiv pe care il vizitam astazi este plantatia de Ananasi, unde vom observa toate stadiile de crestere ale unui ananas si optional vom gusta lichior de ananas. Dupa plantatie, ne intoarcem la hotel, unde avem timp liber pentru restul zilei.

Ziua 4
02.05: Zi libera pentru a explora insula pe cont propriu.

Ziua 5
03.05: Luam micul dejun de dimineata, dupa care mergem la fabrica de ceramica Viera, dedicata manufacturii vaselor ceramice si artei decorarii lor. Continuam turul nostru cu Lagoa do Fogo, sau Lacul de Foc, un lac crateric inconjurat de vegetatie bogata si peisaje care iti taie respiratia. Pentru a observa pe deplin aceste peisaje spectaculoase, vom urca la Pico da Barossa. Continuam cu Centrul de mediu Caldeira Velha, unde vom putea face baie in izvoarele termale. Ultima oprire din acest tur o vom face la Ribeira Grande, vizitand o distilerie unde vom putea gusta lichioruri locale. Dupa ce ne intoarcem la hotel, avem restul zilei disponibil pentru a profita de timpul liber pe insula.

Ziua 6
04.05: Zi libera pentru a explora insula pe cont propriu.

Ziua 7
05.05: Luam micul dejun la pachet si plecam la aeroport pentru a zbura pe insula Faial. Odata ajunsi in Faial, vom merge catre insula Capelinhos, aparuta in urma unei eruptii vulcanice agresive, care a marcat istoria recenta a insulei. Dupa aceasta, mergem la Peter Cafe, un local iconic al insulei Faial, unde vom lua pranzul si vom avea ocazia sa vizitam muzeul de Scrimsahw, unde putem gasi o colectie impresionanta de gravuri in fildes. Dupa pranz, mergem la hotel pentru check-in. In continuare, avem toata ziua libera pentru a explora frumusetea insulei.

Ziua 8
06.05: Mic dejun la hotel. Dupa micul dejun, mergem cu ferryboat-ul pe insula Pico, a doua cea mai mare insula a arhipelagului Azores, unde vom vizita plantatiile de vita de vie care fac parte din patrimoniul UNESCO datorita peisajelor lor minunate. Dupa aceasta, plecam in Lajes do Pico, cel mai vechi oras, unde vom vizita muzeul balenelor, unde vom afla istoria vanatului de balene si de ce s-a renuntat la aceasta practica. Luam pranzul in Lajes do Pico, dupa care plecam la SALo Roque do Pico, un oras cunoscut prin portul sau de unde se deschide o vedere foarte frumoasa asupra oceanului si a varfurilor montane din apropiere. Pe drum spre Sao Roque, oprim si la Lagoa do Capitao. Ultimul punct din excursia noastra este Muzeul Vinului, pentru a afla istoria traditiei de vinificatie de pe insula. Dupa aceasta, ne intoarcem la hotel pentru a ne relaxa.

Ziua 9
07.05: Zi libera pentru a explora insula pe cont propriu.

Ziua 10
08.05: Dupa micul dejun facem check out la hotel si mergem la aeropot pentru zborul Horta 10:40 a Lisabona 14:10. Odata ajunsi la Lisabona, avem transfer in cartierul Belem de unde incepe turul nostru pietonal.pornim in turul de Lisabona care incepe din cartierul Belem. Vom vizita Biserica si Manastirea Jeronimos, o adevarata bijuterie a artei Manueline, si vom vedea - din exterior - Turnul din Belem, simbolul descoperirilor maritime ale Portugaliei. Ne continuam drumul spre centrul orasului, vom vizita castelul medieval Saint Jorge si vechiul cartier Alfama cu strazile sale serpuitoare acoperite cu piatra cubica, micile piete publice si casele varuite in alb. Dupa terminarea turului, autocarul ne readuce la hotel. Dupa-amiaza libera in Lisabona, iar seara ne cazam la hotel.

Ziua 11
09.05: Mic dejun la pachet. Facem check-out de la hotel si ne luam ramas bun de la frumoasa Portugalia. Facem transfer la aeroport pentru zborul Lisabona 07:30 a Francfur 11:30 / Frankfurt 14:15 a Timisoara 16:55.


Insulele Azore sunt inca un Paradis oarecum retras al Europei. Arhipelagul se afla undeva la 1500 de km in mijlocul Oceanului Atlantic si gazduieste 9 insule.
Cascade uimitoare, izvoare termale faimoase, gheizere tropicale, lacuri in toate nuantele de albastru si verde, balene si delfini, litoral spectaculos, Insulele Azore este un paradis al drumetiilor.
Atunci cand te gandesti la Insulele Azore, iti imaginezi un taram de poveste, unde natura infloreste in culori vibrante, iar peisajele iti taie respiratia. Azorezii impartasesc aceeasi conexiune profunda cu mostenirea lor culturala si cu bogatia peisajelor naturale spectaculoase. Aici, pe Insulele Azore, vei descoperi vulcani adormiti, lacuri in craterul acestora si o comunitate locala plina de traditii si ospitalitate, asteptandu-te sa te indragostesti de farmecul lor unic.
Mergi cu noi in acest circuit pentru a profita de toate tururile mentionate in program si pentru a gusta din bucatele unice pe care nu le vei mai intalni nicaieri.

vezi mai multe

Biletele de avion pe zborurile internationale: Timisoara-Munchen-Porto si retur Lisabona-Frankfurt-Timisoara
Biletele de avion pe zborurile interne: Porto-Ponta Delgada, Ponta Delgada-Horta, Horta-Lisabona
Bagajul de cala 23 kg si bagajul de mana mic maxim 8 kg
Cazare 10 nopti la hoteluri de 4* cu mic dejun: 6 nopti in Ponta Delgada, 3 nopti in Horta si 1 noapte in Lisabona
Transferuri hotel - aeroport/ aeroport a hotel
Tur de jumate de zi cu degustare de vin in orasului Porto in ziua 1
Tur de o zi la Furnas in ziua 2
Tur de jumate de zi a orasului Ponta Delgada in ziua 3
Tur de jumate de zi la Lagoa do Fogo in ziua 5
Tur de jumate de zi vulcanului Capelinhos in ziua 7
Tur de o zi al insulei Pico in ziua 8
Tur de jumate de zi al orasului Lisabona in ziua 10
3 pranzuri conform programului
Intrare la izvoarele termale mentionate in program
Bilete pentru ferry in ziua 8
Prosoape pentru plaja si la izvoarele termale
Ghid local vorbitor de engleza pe durata excursiilor
Ghid local vorbitor de limba engleza in Lisabona
Insotitor de grup din partea agentiei Ultramarin.
Transport Avion Lufthansa Timisoara - Porto
Transport Avion Lufthansa Lisabona - Timisoara

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Timisoara catre Insulele Azore - comoara ascunsa a Portugaliei 2025, Toate locatiile, Portugalia

Verifica tarife si disponibilitate