Ziua 1
Ne intalnim cu insotitorul de grup la Casa Adam Muller pentru transferul catre Cluj pentru zborul Cluj 20:00 a Istanbul 22:45, 04.04 Istanbul 01:05 a Urgench 06:55.

Ziua 2
Ghidul vorbitor de limba engleza si soferul ne vor intalni la Aeroportul International Urgench. Mergem la hotel in Khiva unde facem early check-in si luam micul dejun. Avem timp liber pana la ora 12:00 pentru a ne relaxa dupa zborul lung. La ora 12:00 incepem explorarea cu complexul Ichan Kala din Khiva, intins pe 26 de hectare si inconjurat de un zid solid, cunoscut ca oras muzeu in aer liber, dupa care vizitam urmatoarele obiective. MADRASA MUHAMMAD AMINKHAN si MINARETUL KALTA MINOR: Cea mai mare madrasa din Khiva, construita de hanul Muhammad Aminkhan, langa minaretul Kalta Minor, renumit pentru decorurile sale atragatoare; KOHNA ARK (FORTAREACeA VECHIA): O cladire veche si superba, fosta resedinta hanilor din Khiva, impartita in patru curti interioare ce dezvaluie trecutul conducerii; TERASA OKSHAYKHBOBO: O panorama excelenta a Khivei, locul perfect pentru fotografii remarcabile; MADRASA MUHAMMAD RAHIMKHAN (FERUZ): Printre cele mai frumoase madrase din oras, construita de hanul Muhammad Rahimkhan, ce adaposteste o moschee, o sala de clasa, o biblioteca si camere; MOSCHEEA JUMA: Una dintre primele moschei din Asia Centrala (secolele X-XVIII), cu 227 de piloni din lemn ce ofera o experienta unica, dupa care luam pranzul intr-un restaurant uzbek traditional; Seara ne intoarcem la hotel.

Ziua 3
Luam micul dejun. Dupa ce am descoperit o parte din Khiva, astazi exploram imprejurimile regiunii Khorezm. Dupa micul dejun, vizitam fortaretele antice Ayaz Kala, Toprak Kala si Kizil Kala. AYAZ KALA, construita intre secolul al IV-lea i.Hr. si secolul al VII-lea d.Hr., este bine conservata si a servit ca refugiu impotriva invaziilor. Fortareata are trei parti distincte. TOPRAK KALA, datand din secolele I-V, a fost resedinta regilor din Khorezm. Excavarile au dezvaluit artefacte, obiecte de arta si fresce. Fortareata are ziduri groase si turnuri de veghe, ramasite ale palatelor si templelor. Dupa ce vizitam aceste cetati, luam pranzul. Dupa-amiaza, revenim la Khiva pentru a continua explorarea citadelei si a istoriei sale bogate.PALATUL CASEI DE PIATRA SI HANUL HARAM: Construit de hanul Allakulikhan, cu 3 curti interioare si 111 camere, cu zone distincte precum curtea de primire, curtea ishrat si haremul, decorate cu ornamente si sculpturi din lemn; CARAVANSERAIUL OLLAQULIKHAN: Intr-un oras important de-a lungul Drumului Matasii, caravanseraiurile au un rol esenCeial in pastrarea atmosferei istorice si comerciale; MADRASA ISLAM KHOJA si MINARETUL ISLAM KHOJA: Islamkhoja, un personaj cheie in istoria Khivei, in special prin inaltimea minaretului construit de el; MAUZOLEUL PAHLAVON MAHMUD: O constructie fascinanta in onoarea ganditorului si luptatorului Pahlavon Mahmud. Dupa aceasta mergem la hotel.

Ziua 4
Dupa micul dejun, timp liber pentru cumparaturi sau pentru a vedea locurile exotice pe care poate le-am ratat, iar dupa pranz avem un zbor de la Urgench la Bukhara la ora 15:30. Transfer la hotel in Bukhara si descoperirea vechiului oras nobil Bukhara. Prima noastra oprire va fi la COMPLEXUL LABI HOVUZ (secolele XVI-XVII) - bazinul Labi Hovuz, sala si madrasa Nodir Devonbegi, madrasa Kokaldosh. Locuri favorite atat pentru turistii locali, cat si pentru cei straini. Cunoasterea istoriei lor provoaca o placere speciala pentru fiecare. In mod initial, aceasta era piata de targ in locul acestui complex arhitectural istoric. In centrul pietei a fost sapat un bazin mare, inconjurat de pietre, si intotdeauna a fost un punct popular de intalnire pentru oameni. PIETELE ANTICE DE SUB DOMURILE DE EST (secolele XVI-XVII): Toqi sarrofon, casa de schimb valutar, este principala statie de schimb valutar. Taki telpakfurushon este o cladire cu cupola pentru productia si vanzarea de palarii. Piata acoperita Abdullah xan este cea mai mare statie de cumparaturi interioara din Buhara. Taqi Zargaron este un centru comercial pentru vanzarea bijuteriilor. Taqi zargaron este cel mai mare complex de piete din Buhara.

Ziua 5
In aceasta dimineata vom continua turul nostru al legendarului oras Buhara, si vom vizita: MAUZOLEUL ISMAIL SOMONI - Capodopera secolului IX-X. Este prima cladire din lume construita din caramizi arse si mausoleul, inca intact, fara modificari, iar istoria Samanizilor va va fascina... MAUZOLEUL CHASHMAI AYUB (secolele XII-XVI) - este mormantul profetului Iov, cunoscut si popular in toate religiile. MOSCHEEA BOLO HOVUZ (secolele XVIII-XX) a fost construita pas cu pas si uimeste pe toata lumea prin decoratiunile si stilul sau frumos. Dupa ce vizitam aceasta moschee, vom lua pranzul intr-un restaurant local. Continuam cu ARK (secolele V-XX), un monument istoric al orasului fortificat. A fost resedinta conducatorilor Buharei si unul dintre cele mai luxoase si fascinante monumente din Buhara. Intrand prin poarta mare printr-un coridor inclinat lung, fiecare pas va va purta inapoi in secolele istoriei. MADRASA ULUGBEK SI ABDULAZIZKHAN (secolele XV-XVII) sunt monumente arhitecturale, ale caror decoratiuni sunt realizate cu arta si pricepere inalte. Veranda larga este decorata cu mozaicuri elegante si rare; FABRICA DE COVOARE DIN MATASE: Aici ne bucuram de faimoasa fabrica de covoare din matase, care sunt realizate din culori unice, de inalta calitate si veche mestesugarie. Mai presus de toate, aici au covoare zburatoare. Sa vezi fiecare dintre covoarele naturale si pretioase, impletite cu matase de inalta calitate, individual si manual, invata pe cineva sa aprecieze munca din spatele lor. Vom avea oportunitatea sa vedem procesul de fabricare vizitand fabrica;

Ziua 6
Finisam calatoria noastra scurta in orasul sfant Buhara, odinioara recunoscut ca capitala a Islamului, cu o vizita matinala la mai multe monumente istorice in afara orasului. CHOR MINOR (secolul XIX) - construita de bogatul Khalfa Niyazkul. Acest monument arhitectural are patru turnuri construite intr-un stil unic si difera radical de alte madrase. Stilul unic il face si mai atragator; PALATUL SITORAI MOHI HOSA (secolele XIX-XX) - un palat gradina apartinand celei de-a treia generatii a dinastiei Mangit a Emiratului Buhara. Acest palat de vara al emirilor din Buhara va va purta in lumea povestilor cu varietatea sa de culori. Mai mult, acest palat este foarte bogat in arhitecturi interesante si diferite una fata de cealalta.Dupa ce vizitam palatul, luam pranzul intr-un restaurant local. La sfarsitul turului nostru in Buhara, vom continua ruta noastra de caravane catre orasul Samarkand, numit si bijuteria Orientului. Transfer la statia din Buhara. Cu trenul modern de mare viteza Talgo-Afrosiyob pe ruta Buhara-Samarkand. Ora de plecare si sosire: 15:50-17:20. Sosire seara in celebrul oras Samarkand, perla Orientului. Transfer si cazare la hotel.

Ziua 7
Dupa micul dejun, exploraram orasului Samarkand vizitand: MAUZOLEUL GORI AMIR (secolele XIV-XV) - una dintre capodoperele Samarkandului, construita in timpul domniei lui Amir Temur si Temurizilor, acest monument uimeste intotdeauna lumea cu frumusetea si maretia sa unica. Dupa ce vizitam acest mauzoleu, ne cazam la hotel. PIACeA REGISTAN (secolele XV-XVII) - Madrasele Ulugbek, Tillakori si Sherdor. Fosta Centru International de Comert al Marelui Drum al Matasii si ulterior locul nisipos care a devenit centrul stiintei, Piata Registan va captiveaza cu farmecul sau de zi si de noapte; MOSCHEEA BIBI KHANUM (secolele XIV-XV) - a fost construita la ordinul lui Amir Temur in onoarea reginei sale iubite, Bibi Khanum, si a fost cunoscuta odata ca fiind cea mai mare moschee din Asia Centrala. Dupa ce vizitam Moscheea, vom face o oprire pentru a lua pranzul NECROPOLA SHAH I-ZINDA este unul dintre cele mai sfinte sanctuare pentru musulmani si include un complex de mausolee din secolele IX-XIX. Shah i-zinda inseamna regele in viata si este titlul dat lui Qusam ibn Abbas, varul Profetului Muhammad. Mausoleul dedicat lui si mausoleele persoanelor legate de Amir Temur confera un farmec special complexului, deoarece stilurile cladirilor sunt unice si nu se repeta intre ele;

Ziua 8
Dupa micul dejun vizitam: OBSERVATORIUL ULUGBEK (secolul XV) - a fost infiintat in timpul domniei conducatorului Temurid, celebrul astronom Mirzo Ulugbek, iar stiintele create acolo au adus o contributie importanta la civilizatia mondiala; Seara ne cazam la hotel. RUINELE AFROSIYAB a vom admira dealurile antice si ruinele din Afrosiab raspandite pe o suprafata de 220 de hectare si Muzeul Afrosiab, care povesteste intreaga trecuta a Samarkandului, cuceritori precum Alexandru cel Mare, Genghis Khan si Amir Temur au venit si au trait in aceste pamanturi. Ruinele acestui oras antic si miile de exponate din muzeu va vor informa despre popoarele turcice antice, persii, grecii, arabii, mongolii si altii; PIATA SIYOB este o oportunitate de a va familiariza cu vechiul si faimosul Bazar Siyob din Samarkand si de a va bucura de dulciurile orientale si fructele uscate despre care ati citit in povestile orientale. dupa care luam prabnzul intr-un restaurant cu specific uzbek. Transfer la statia de tren din Samarkand, de unde calatorim catre Taskent cu trenul de mare viteza din seria Afrosiab (Talgo250). Orele de plecare si sosire: 17:00-19:10. Revenim in capitala noastra, Taskent, seara. Transfer la hotel si cazare.

Ziua 9
Sosim in Urgench de unde, capitala Uzbekistanului. Complexul HAZRATI IMAM: cuprinde Mausoleul lui Kaffol Shoshi, madrasa Barakhan si Moi Mubarak, un sanctuar impresionant datand din secolele XVI-XX, cu manuscrisul Sfintei Coran scrise de Khalifa Uthman in secolul al VII-lea, cu insemnatate pentru poporul musulman. Vibranta PIACeA CHORSU: un imens bazar cu o cupola, unde putem degusta varietatea de produse uzebesti. Dupa ce vizitam piaCea, vom opri pentru a savura un pranz cu specific uzbek. Dupa-amiaza mergem catre METROUL TASKENT, o lume subterana magica si unica. Fiecare statie de metrou este decorata cu opere de arta, adaugand frumusete calatoriei subterane. Ziua continua cu o plimbare relaxanta pe BROADWAY, in centrul Taskentului. Vizitam Aleea Amir Temur, Muzeul de Stat Amir Temur si Temurizilor, primul hotel uzbek si Palatul Forumurilor.

Ziua 10
Dimineata facem check out de la hotel si suntem transferati catre aeroportul international din Taskent pentru zborul catre casa Taskent 09:20 a Istanbul 12:35, Istanbul 18:35 a Cluj 19:10, unde ne va astepta soferul pentru transferul catre Timisoara.vezi mai multe

biletul de avion: Cluj-Istanbul-Urgench si retur Taskent-Istanbul-Cluj
Bagajul de cala de 23 kg
Transferul de la aeroport la hotel si retur
8 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3 stele impartite astfel: 2 nopti cazare in Khiva, 2 nopti cazare in Buhara, 2 nopti cazare in Samarkand, 2 nopti cazare in Taskent.
early check in cu mic dejun in prima noapte
8 pranzuri cu specific uzbek la restaurante locale
Bilet de avion pentru zborul intern (daca compania aeriana modifica ziua de operare, drumul din Khiva in Bukhara se va efectua cu autocarul sau trenul).
Bilete la tren de mare viteza Khiva - Samarkand/ Samarkand - Taskent
Obiectivele turistice trecute in program
nsotitor de grup din agentie si ghid vorbitor de limba engleza
Transport Avion Turkish Airlines Cluj Napoca - Urgench
Transport Avion Turkish Airlines Tashkent - Cluj Napoca

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Cluj Napoca catre Circuit Uzbekistan - Pe drumul matasii 2025, Toate locatiile, Uzbekistan

Verifica tarife si disponibilitate